Десислава Иванчева: Все още съм в затвора, в сряда тръгвам с автобуса обратно за Сливен

Десислава Иванчева: Все още съм в затвора, в сряда тръгвам с автобуса обратно за Сливен
A A+ A++ A

„Чувствата са смесени. Щастлива съм, тъй като мога да видя малкия, и ми е тъжно с всичко това, което ми се случи. Аз все още съм в затвора, въпреки че доста медии вече спекулираха, че вече съм освободена. Благодаря на хората, които ни подкрепят и с подписка – те искат с Биляна Петрова да бъдем помилвани от президента“.

Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV бившият районен кмет на „Младост“ - София Десислава Иванчева, която от края на 2022 година изтърпява присъда за подкуп в сливенския затвор.

Тя обясни, че в момента е „в прекъсване по медицински причини“ заради лечение в ендокринологията.

„Това е задължително постъпване, тъй като съм диспансеризирана, за да мога да направя ядреномагнитен резонанс. В момента нямам прегледи и изследвания и затова мога да присъствам в студиото ви. Когато си в прекъсване, ти си с лична карта, обикновен гражданин си. Каня всички медии да заповядат в Сливен. Няма основание и причина началникът за затвора да ви спират, тъй като това означава да нарушат вашето и моето право – да се срещна с медиите и да говоря“, обясни Десислава Иванчева.

„В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса“, посочи още тя.

„Година и шест месеца вече чакаме – президентът и вицепрезидентът да се произнесат по това да бъдем помилвани. Направена е вече подписка с хиляди подписи. С нея се запитва президента какво мисли по въпроса и дали ще даде някакъв отговор“, посочи Иванчева.

„Още веднага при задържането ни имаше три постъпили молби за помилване - от адвокат Хаджи Генов, от Мая Манолова, от адвокат Гинчева. И с тези молби са постъпили подписи на хората, които желаят да бъдем освободени“, заяви Десислава Иванчева.

Тя посочи, че води три дела – две срещу затвора в Сливен и едно срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София.

„Има липса на лечение от тяхна страна. 8 месеца не ми бяха давали жизнено важно за мен хапче. Благодарение на делата, които заведохме, лечението ми тръгна, но пък имам увреждане – микроаденомът се увеличи с почти една единица, което ме уврежда. Високият пролактин – по време на престоя ми в затвора се стигна до психически стрес и депресия, макар че съм адаптивна и дребните неща в затвора не ме притесняват“, коментира Иванчева.

„Имам проблем и с излизанията си за лечение на зъбите. Не ме пускат и за астма, която ми откриха. Двете дела, които заведохме в Сливен, не тръгнаха – това е противозаконно, не може да не тръгне едно дело. Другото съмнително е, че ни се падна съдия Шишкова. Тук има конфликт на интереси“, обясни бившият районен кмет на „Младост“.

#Десислава Иванчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?