Карък! Филип Буков рекордьор по сакатлъци! Присадиха му кожа на задните части след падане от мотор

Карък! Филип Буков рекордьор по сакатлъци!  Присадиха му кожа на задните части след падане от мотор

ФБ/Филип Буков

A A+ A++ A

Филип Буков е рекордьор по контузии, но не само сред колегите си в актьорската гилдия. Може да се конкурира даже с професионалисти, практикуващи моторни спортове. Това едва ли ще е новина за почитателите му, които са в течение на екстремните му хобита. Само че сакатлъци Филип има не само покрай бокса, салтата, които обича да прави, и карането на колело. Актьорът, познат от сериалите „Татковци” и „Откраднат живот”, се е сдобивал със сериозни травми и след падания с мотори.

Страстта на Филип Буков към моторите се появила покрай другаруването му с Ангел Караньотов – синът на Аня Пенчева и и Ивайло Каранйотов. 30-годишните днес мъже били съученици, а през летата се виждали в Лозенец, където семействата им имат вили. Филип наблюдавал как Ангел, който е вече сред най-успешните състезатели у нас по мотоциклетизъм, кара коросов мотор и поискал също да опита. Скоро актьорът се сдобил със скутер, а след него започнал да сменя мотори. С времето Филип доста задобрял в управлението им, но не липсвали и инциденти.

Първото му падане с мотор е преди около 10 години. Филип управлявал машината на приятел в началото на пролетта, извън София. Инцидентът се случил, понеже актьорът не съобразил, че след опесъчаването през зимата, пясъкът остава встрани от пътя.

„На излизане от завой подавам по-рязко газ - не знам с какъв акъл, и явно гумата е стъпила на пясък и моторът тръгна настрани”, сподели Филип наскоро в подкаст. Подхлъзнал се с машината и паднал настрани. Понеже не бил със специален екип, дрехите му се закачили за мотора и Филип се влачил няколко метра по шосето, макар и с ниска скорост. Все пак имал късмет, че движението не било натоварено. Колата зад него спряла, така че до опасни ситуации не се стигнало. Само че в резултат от влаченето си с мотора Филип се сдобил със сериозна рана от лявата страна на дупето. Не малък участък останал без кожа. Прибрал се с помощта на приятели и макар да изпитвал силни болки, актьорът не отишъл на лекар. Всъщност, Филип почти никога не търси лекарска помощ непосредствено след като се сдобие с травма. Изчаква ден-два, за да прецени дали е сериозно. Дори, когато има съмнения за счупване на кости.

В случая след падането с мотора извън София Филип пак търпял болки и сам третирал раната си. Забелязал обаче, че не зараства. Даже положението леко се влошило, защото от раната започнала да тече слуз – кръв и лимфа. След два дни актьорът все пак отишъл при хирург, който му казал, че тази рана сама не може да зарасне. Налагало се да присадят кожа. Взели я от другата страна на дупето на Филип. След интервенцията, актьорът се възстановявал два месеца, в които не можел да спортува, което за него било проблем, тъй като и днес не минава ден, без да тренира. Филип обаче отишъл на почивка, каквито били плановете му, но поради лекарска забрана, не влизал в морето.

Актьорът има и няколко по-леки катастрофи с мотор в градски условия. Веднъж жена-шофьорка му отнела предимството на столична улица и Филип се ударил в колата й. Така се вбесил, че започнал да я псува, при което дамата се изплашила и се заключила в автомобила си. Изчакала вътре органите на реда, макар че актьорът я уверявал, че нищо няма да й направи. Това че бил ядосан и крещял, не означавало, че ще й налети на бой. Макар че изпитвал силна болка, доста по-късно Филип осъзнал, че при инцидента си е счупил лакът. Първоначално смятал, че е натъртване и решил да изчака, за да провери дали няма да му мине. След като в следващите два дни се появил оток, болката се засилила и вече не можел да свива ръката си, Филип се убедил, че се налага да посети лекарски кабинет. Пак със закъснение актьорът потърсил помощ и когато при падане с мотор си счупил китка. Тогава той даже отишъл до болницата с мотора. Когато лекарят му заявил, че китката му е счупена и се налага да я гипсира, Филип споделил, че е дошъл с мотора и ако го послуша, няма да може да си го прибере. С това обяснение учудил доста лекаря, който все пак настоял, че гипсирането на китката му е наложително. В крайна сметка приятел прибрал мотора на Филип Буков.

Актьорът е падал и след екстремно каране в планински условия с приятели. Скочил с мотор от една гърбица, като другите, без много да се засилва. При приземяването обаче машината се хлъзнала и Филип паднал и си извадил рамо. Отишъл във ВМА чак след две седмици. Казали му, че се налага операция. Пациентът пак възразил срещу лекарска препоръка. Този път аргументът бил, че се снима в сериал и не може да си позволи да отсъства. Затова просто наместили рамото му с предупреждението, че ще има хроничен проблем с него.

По-късно Филип паднал отново с мотор на столична улица, като сред нараняванията му било и счупване на същото рамо. Тогава актьорът пак се оказал жертва на обстоятелствата. Една жена се колебаела дали ще пресича улицата. В последния момент изскочила на пешеходната пътека, при което колата пред Филип спряла рязко. Актьорът не могъл да реагира, хлъзнал се с мотора и се заврял под автомобила отпред. Счупил си вече контузеното рамо и ключицата, както и капачката на левия крак. Възстановяването му отнело година, като и сега от време на време има болки в това рамо. В деня на случката Филип не само пак не потърсил веднага лекарска помощ, но и отишъл да снимки на сериал, в който играел една от главните роли. Явил се раздърпан, със скъсан панталон, под който левия му крак бил целия в кръв, освен че и капачката била счупена, плюс счупеното рамо. „Едва избутах този ден”, сподели Филип.

Въпреки тези инциденти, актьорът е много внимателен шофьор. Когато излиза с мотора, Филип слага каска и специална екипировка. Никога не превишава скоростта, спазва всички правила и не поема рискове. Не си позволява и да вдига предна гума, докато е участник в движението на пътя. Подобни експерименти прави само на картинг писти. Макар че шофира от 18-годишен, участника в „Сървайвър” няма и никога не е имал собствена кола. Винаги е управлявал автомобили на приятели. Затова пък така имал възможност да кара все скъпи и мощни коли. Иначе Филип Буков е сменял няколко мотора, пише "Уикенд".


#Филип Буков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?