Халваджиян отсече: Ако Етиен стане депутат е аут от "Капките"

Халваджиян отсече: Ако Етиен стане депутат е аут от "Капките"
A A+ A++ A

"Не смея да казвам нищо, защото все още резултатите от парламентарния вот 2024 г. се броят." Това каза вчера певецът Етиен Леви специално за "България Днес" в отговор на въпрос дали ще стане депутат в 50-ото Народно събрание.

"Едно обаче искам да кажа, че слоганът: "Купуването и продаването на гласове е престъпление!" трябва да звучи "Купуването и продаването на гласове са престъпления!", но явно в нашата страна те не са, защото все още няма осъден за тези деяния, а те се случват на всички демократични избори в България", категоричен е музикалният педагог.

По негови думи партия "Величие", чийто член е той, все още не е провела своето общо събрание, защото очаква последните резултати от преброяването на гласовете.

"Затова нищо не мога да ви кажа относно въпроса ви дали ще стана депутат. Аз съм изключително лоялен и дисциплиниран човек и няма да си позволя да говоря, преди да съм наясно с фактите", обяснява Леви и допълва: "Важното е, че тази формация, за която всички говореха, че е някаква селска партия, защото нямаше пари да си плати и не е имала нито едно участие в националните медии, влезе в парламента с вота на хората".

По думи на музиканта партията успяла да събере симпатизанти единствено и само благодарение на живите срещи с българите по места в цялата страна.

"Фениксът "Величие" се разгърна от пепелта, защото членовете обикаляха неуморно родината ни и правеха най-важното, говореха с хората на разбираем за тях език и по проблеми, които пряко ги засягат и вълнуват", категоричен е Етиен Леви и допълва: "А знаете ли, че извън България по пунктовете за гласуване в Европа и по света са се виели опашки от българи, които са искали да упражнят своя вот?", каза менторът от "Капките". И продължава: "Капките" са моят любим формат, който е част от сърцето ми. Ако продуцентът Маги Халваджиян реши да ме покани, твърдо заявявам - насреща съм, но не знам дали ще реши да снима ново издание, дали ще ме покани, защото още е твърде рано", признава Етиен Леви.

Ако влезе в парламента, музикантът едва ли ще участва в музикалното риалити. Магърдич Халваджиян, който продуцира шоуто, е категоричен, че: "Законът за съжаление не позволява участие на политици в телевизионни формати. На този етап обаче никой не знае дали Етиен ще стане депутат".

Екипът на продуцента засега не работи върху ново издание на "Капките", но до момента не е изпускан сезон на най-гледания и успешен музикален формат и най-вероятно ще има такъв догодина.

"Етиен Леви е незаменим както за "Капките", така и за група "Трик", отсече с категоричност певицата Руми Георгиева, с която Леви възроди "Трик".

По нейни думи "Капките" със сигурност ще загубят най-добрия си музикален педагог, ако Етиен Леви влезе в парламента, но: "Дано Етиен успее да бъде толкова успешен в парламента, колкото е в музикалния бранш, и се надявам да е избрал точния самолет, с който да полети в политиката".

За Руми Георгиева обаче най-важно е колко полезен ще бъде оттук нататък обичаният музикален педагог за общата им група "Трик".

Не съм доносник на ДС!

"От ДС искаха да ме вербуват в две срещи, аз категорично отказах. Доносник от мен няма да стане! Аз семейството и кръвта си никога няма да предам!"

С тези думи Етиен Леви коментира новината, която се появи в края на май, че е бил агент с псевдонима "Панайотов" към Шесто главно управление на Държавна сигурност.

Певецът разказва, че преди 10 ноември 1989 г. е ходил на две срещи с вербовчик:

"На първата ме покани да им сътруднича! На втората му казах точно това: "Няма как аз точно да предам семейството и кръвта си!".

Леви припомни, че в миналото излезе доста подробен списък на музиканти, негови колеги, които са сътрудничили преди демократичните промени на ДС, и негово име тогава не фигурираше в листите.

"И сега доста услужливо някой реши да ме изцапа и да опетни името ми с думата доносник. Всичко е заради изборите", категоричен е Леви.

Той не се интересува кой стои зад атаката към него и нарича злостниците срещу името му смешници.

"Аз съм опитен човек, на 3 юли ще направя 67 г. и напредването на възрастта ми говори, че съм натрупал житейски опит. Въпреки че гените ми са на хуманитарист и идеалист, а не на материалист, където не се представям толкова добре, няма да рухна от тези подли нападки! Защото имам дух, чест, доблест и най-важното - любовта на хората", категоричен е Леви.

Според него "Панайотов", под чийто псевдоним се твърди, че е бил вербуван, вероятно е името на агента, който в далечното минало той е виждал в две срещи.

"Поне така предположи вчера жена ми, но знаете ли колко незначителен е бил този човек в живота ми, когото срещнах наистина два пъти, че дори не помня името му! Не помня кога е било това, но беше много преди промените", опита се да върне лентата десетилетия назад музикалният педагог.

#Етиен Леви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?