Борисов разкри съдбата на Мария Габриел

Борисов разкри съдбата на Мария Габриел
A A+ A++ A

Мария Габриел няма да участва в кабинет на ГЕРБ. Това разкри лидерът на партията Бойко Борисов по време на първия брифинг на ГЕРБ след изборите.

Както стана ясно, партията излъчва преговорен екип за сформиране на експертен кабинет. Той ще бъде съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. Условието за кабинет е премиерът да е на ГЕРБ. Борисов обяви, че той няма да се кандидатира за позицията на министър-председател.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

"Съгласихме се на правителство с ПП-ДБ, защото това беше единственият начин да има такова", отбеляза той. Бойко Борисов не каза кого ще предложи за премиер, а уточни, че въпросът ще се обсъди с партиите, с които ще преговаря.

Той изрази съжаление, че Христо Иванов е подал оставка, но сподели, че го познава и знае, че когато види трудност, се отказва, за да му е по-спокойно. Относно заявките за "реванш" от страна на ПП-ДБ, Борисов посочи, че такъв би бил нов вот, ако двете коалиции не се разберат. "С ПП-ДБ не можем да направим правителство вече, аритметично не излизат сметките. С БСП няма какво да разговаряме, Нинова каза, че не иска. ДПС са втори, ще говорим с тях. С "Възраждане" може да се говори по парламентарни въпроси и участие в комисии. ИТН гласуваше с нас и ПП-ДБ, но техният лидер ще прецени как да действа. Отговорността е на всички", подчерта лидерът на ГЕРБ.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?