Симеон Дянков: Бойко Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер

Симеон Дянков: Бойко Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер
A A+ A++ A

„Бойко Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер. Това е явното решение в този момент“. Този оптимистичен сценарий очерта в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият финансов министър Симеон Дянков.


По думите му трите партии – ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, имат достатъчно мнозинство, за да управляват заедно.


"Имам доста оптимистично виждане върху това, което ще се случи. Народът явно показа, че не иска следващи поредни избори, а редовно правителство. Второ – има мандат за съставяне на такова център дясно правителство - ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Трето – има и явно премиер, а именно Бойко Борисов. И четвърто – има явни приоритети", посочи Дянков.

"Приоритетите са ясни – пълен Шенген, еврозоната, Планът за възстановяване и развитие и помощта за Украйна. По тези четири теми ГЕРБ, ДПС и ИТН съвпадат", допълни той.

"Виждаме и как Европа минава в един процес на преориентация – излиза повече в крайното дясно, в крайното ляво. Трябват стабилните ръце и Бойко Борисов е най-опитният и стабилен политик", на мнение е Симеон Дянков.

„В рамките на следващата година едно редовно правителство може да вкара България и в еврозоната, и в Шенген. Ако това си го закачиш на ревера като премиер, оставаш в историята“, заяви бившият финансов министър.

#Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?