Радев: Едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, трети хванаха гората

Радев: Едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, трети хванаха гората
A A+ A++ A

Отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в изборите е ясен показател, че те не се идентифицират с предизборните обещания, с черния PR, който се разгърна в тази кампания, и най-вече с поведението след изборите, защото хората виждат тези дълбоки противоречия. Това заяви президентът Румен Радев.

В една парламентарна република от партиите, които са спечелили изборите, зависи как ще се развие държавата оттук нататък. Тяхна е отговорността и не могат да избягат от нея, заяви държавният глава.

"Провалът на системните партии и изхабавянето на политическия модел тласкат все повече български граждани към наказателен вот и политическа алтернатива", подчерта президентът.

Пеевски призова Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират разговори с всички евроатлантическите лидери

"Едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, трети хванаха горат, чакам ги да се върнат". Така отговори Радев на въпрос кога да свика Народното събрание.

Той отговори лаконично критиките на председателя на ДПС Делян Пеевски за бъдещ политически проект, а само заяви, че "не коментира паник атаките на който и да е политически лидер".

По думите на държавния глава всяка една нова партия, която прекачи парламента, тепърва трябва да отстоява своите позииции.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?