Съдът няма да отнеме колата на Нойзи, хванат да шофира с 2,52 промила

Съдът няма да отнеме колата на Нойзи, хванат да шофира с 2,52 промила
A A+ A++ A

Автомобилът на Ивайло Цветков-Нойзи няма да бъде отнет в полза на държавата. Това реши Софийският районен съд на днешното си заседание. Цветков получи условна присъда през март за шофиране след употреба на алкохол. Той беше заловен на 17 ноември 2023 г. да кара по Околовръстния път на София в нетрезво състояние.

При тест с дрегер беше отчетена проба от 2,12 промила алкохол, а кръвният тест показа наличието на 2,52 промила. Цветков беше освободен срещу гаранция от 15 000 лева. Условната му присъда беше постигната след споразумение с прокуратурата, с което на журналиста се налага наказание от 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. То предвижда още, че му се отнема шофьорската книжка за една година и два месеца, а колата му се конфискува в полза на държавата.

На предходното заседание през май Цветков и адвокатът му не се явиха в Софийския районен съд, за което му беше наложена глоба в размер на 500 лева. Обвинението ще обжалва решението на съдебния състав. „Софийската районна прокуратура ще протестира така определения съдебен акт. Според нас той създава един притеснителен прецедент”, обяви прокурор Николай Николаев.

#ивайло Цветков-нойзи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?