УБИЙСТВОТО НА ВИОЛЕТА ДОНЕВА: Връщат внучката на актрисата в ареста?

УБИЙСТВОТО НА ВИОЛЕТА ДОНЕВА: Връщат внучката на актрисата в ареста?
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура протестира пускането под домашен арест на Ивет Стайкова. Младата жена е обвинена в убийството на баба си - актрисата Виолета Донева. Преди ден мярката на Ивет бе изменена от задържане под стража в домашен арест.

От обвинението напомнят, че убийството, за което е обвинена е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Според обвинителния акт Ивет умъртвила баба си с кухненски нож с дължина на острието 12 см. и нанесла на възрастната жена 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото, шест от които засегнали жизнено важни органи. През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта на покойната актриса.

Прокуратурата смята, че е налице основателно предположение, че подсъдимата е извършила престъплението. Според наблюдаващия прокурор съдът неправилно е счел, че е налице занижен интензитет на опасността подсъдимата да се укрие или да извърши престъпление. Престъплението, за което е обвинена Ивет предвижда най-тежките наказания, а именно лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. От всички доказателствени материали безспорно е установено въздействието от приема на наркотични вещества върху психиката и поведението на подсъдимата. С наложената мярка за неотклонение домашен арест е ограничено свободното придвижване на младата жена, но не и посещението на трети лица на адреса, които биха могли да я снабдят с наркотични вещества, с което опасността от извършване на престъпление става не хипотетична, а реална.

Един от мотивите на съда да пусне Ивет Стайкова под домашен арест беше нейното съгласие да се подлага редовно на тестове за употреба на дрога. Мярката ще бъде изпълнявана в дома на другата й баба.

#Виолета Донева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?