Amazon.de вече ще доставя и до България, вижте при какви условия пратките са безплатни

Amazon.de вече ще доставя и до България, вижте при какви условия пратките са безплатни
A A+ A++ A

Клонът на Amazon в Германия ще доставя безплатно и до България при поръчката над 49 евро. Така се нареждаме до Румъния, Хърватска, Унгария и Дания, за които важат същите ценови условия при обикновените поръчки.

В сайта на Amazon се утонява, че покупките на подаръчните ваучери и дигитални файлове (игри, програми и електронни книги) не се включват при изчисляването на крайната сума. Не се променя и правилото, че крайната сума варира според съответната ДДС ставка на страната-получател.

От какво е продиктувано решението?

Мотивите за тази промяна в политиката в голяма степен са продиктувани от масираната атака на китайската конкуренция. Ако доскоро AliExpress беше почти единствен властелин на европейския пазар от Изток, то в последната година търговците на бързооборотни стоки Shein и Temu настъпват здраво и вече са предпочитан избор на сериозен процент купувачи. Така Amazon започна да губи позиции сред кръга потребители, водени от ценовия критерий, обяснява news.bg.

Кои бизнеси ще пострадат?

Новите по-добри условия на amazon.de за българските потребители със сигурност ще се отразят на компаниите за транспорт и доставка на клиентски пратки, коментират запознати.

Друга категория бизнеси, които със сигурност ще усетят негативно промените в условията за безплатни доставки на най-големия онлайн играч в бранша, са дребните търговци, които пазаруват и препродават стоки от Amazon.

Предимства и недостатъци

В каква степен превозвачите ще усетят траен ефект върху обема на поръчките си и в какви срокове, предстои да видим. Във всички случаи обаче досегашните посредници ще се наложи сравнително бързо да пренастроят модела си на работа и да акцентират сериозно върху своите предимства.

Сред тях могат да бъдат посочени по-кратките срокове в доста от случаите при първоначално изпращане до фирмен адрес в Германия, както и по-старателното превозване и съхранение на покупките.

От друга страна, все по-често клиентите ще избират директната поръчка, която им гарантира по-добра проследимост и улеснен процес по рекламация и връщане на стоки, ако това се наложи.


#Amazon #доставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?