След клип в социалните мрежи: Полицията арестува младеж, шофирал със 140 км/ч в Пловдив

След клип в социалните мрежи: Полицията арестува младеж, шофирал със 140 км/ч в Пловдив

Pixabay

A A+ A++ A

19-годишен пловдивчанин е арестуван, след като сам се похвалил в социалните мрежи, че шофира със 140 километра в час в града. Междувременно кметът на Пловдив поиска от МВР допълнителни камери за скорост. Именно високата скорост от 175 км/час беше причината и за тежката катастрофа на булевард "Руски" преди две седмици, в която загинаха момче и момиче, предава БНТ.

Задържаният младеж е вдигнал 140 километра в час на булевард "България" в Пловдив, където ограничението е 50 километра в час. Кадрите, които сам качил в социалните мрежи, предизвикаха бърза проверка, завършила с арест за 72 часа. Грозят го до 5 години затвор.

Преди две седмици двама младежи загинаха в центъра на Пловдив. 21-годишният Кристиян, който се е движел със 175 километра в час, на практика не е имал никаква възможност да избегне удара.

Николай Арабаджиев – рали състезател: "Тук говорим за изключително брутална скорост, която е изключително опасна и е в пъти, пъти над нормално възприетата за всеки един здравомислещ човек, който сяда зад волана."

Според пътни експерти, на подобни отсечки е крайно време да има допълнителен контрол на скоростта. В момента в Пловдив няма нито едно стационарно устройство, което да засича скоростта. Полицията разполага само с две мобилни камери в служебни автомобили и две преносими.

Ето защо кметът на града Костадин Димитров поиска пет камери от МВР:

"Освен това, ще поставим 10 стационарни измерители на скоростта, които ще могат да дават директна статистика за това, че в уреченото място има нарушения."

Днес стана ясно още, че от МВР подготвят законови промени, които предвиждат по-строги санкции при смърт на пътя.

Калин Стоянов – служебен министър на вътрешните работи: "Извършването на убийство на пътя след употреба на алкохол, наркотици или при превишена скорост да бъде квалифицирано като умишлено убийство, аз се надявам, че това нещо ще се случи."

Служебният министър настоява и за драстично увеличение на глобите за всички нарушители на пътя.


#арест #Пловдив #превишена скорост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?