Два сигнала за купуване на гласове в Монтана

Два сигнала за купуване на гласове в Монтана
A A+ A++ A

До момента в Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана са получени два сигнала за нарушения на политическите права на гражданите, те са за купуване на гласове. Единият вече е проверен и е установено, че е недействителен, а другият се проверява в момента, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана старши комисар Пламен Томов, цитиран от БТА.

Той припомни, че за местните избори в област Монтана имаше много повече сигнали за нарушения на политическите права на гражданите и коментира, че по принцип за местни избори опитите за купуване на гласове са повече, отколкото за парламентарни.

От Областната дирекция на полицията в Монтана съобщиха, че за парламентарните избори през април 2023 година в региона имаше 60 сигнала за купуване на гласове и други избирателни нарушения, по които бяха образувани 12 досъдебни производства.

За местните избори през октомври и ноември 2023 в областта имаше над 150 сигнала за купуване на гласове, корпоративен вот, изборен туризъм и други изборни нарушения, по които бяха образувани 25 досъдебни производства.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха, че за двата последни избора в региона вече има приключили с осъдителни присъди съдебни дела срещу търговци на гласове.

#Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?