Евтим Милошев: Не е вярно, че чадърите по морето ни ще поскъпнат това лято

Евтим Милошев: Не е вярно, че чадърите по морето ни ще поскъпнат това лято

ФБ/Евтим Милошев

A A+ A++ A

“Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще се вдигнат тази година заради увеличаване на цените в концесионните договори”. Това съобщи в ефира на бТВ служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Той обясни, че начинът, по който е уредено отдаването под наем на плажовете по нашето Черноморие, е с фиксирани цени, заложени в концесионните договори.

Милошев прогнозира добър летен сезон. Той припомни, че дните около Великден са дали нарактика старта за българския туристически сезон, като по неофициални данни само за този период са регистрирани около 80 000 туристически записвания. Това, според служебният министър е “оптимистично начало“. Милошев уточни, че най-много туристи на нашето Черноморие ще са българите.

„От другите държави водеща е Румъния, след нея са Полша, Германия, Англия, Чехия и Израел. Тази година ще видим как конфликтът в Близкия изток ще се отрази на туристическия поток“, допълни министърът.

Той потвърди, че основен проблем за туризма у нас продължава да е липсата на кадри.

„Говорим за огромен проблем при набирането на кадри за сезона. Пазарът ни има нужда от работници от трети страни и това не е каприз, не е екстравагантно решение, това е необходимост. Има голям проблем с издаването на визи, има голям проблем с капацитета и работата на консулските ни служби, особено в Средния Изток“, обясни министърът.

Милошев напомни, че в последните дни от работата си депутатите приеха облекчен режим за подновяване на визите на работници от трети страни.

Той призова да престанат спекулациите, че водата по нашето Черноморие е замърсена.

В петък бе открит тазгодишния летен сезон в Несебър. Служебният министър на туризма тогава увери, че Южното Черноморие има готовност за успешното и спокойно протичане на летния сезон и изрази увереност за натоварено по отношение на броя на туристите лято и подчерта, че морският туризъм представлява 70 на сто от туризма у нас. Още в началото на май по-голямата част от хотелиерите по Черноморието изразиха готовност да посрещнат първите си гости.

Очакванията и на държавните власти, и на бизнеса са, че през тази година активният летен сезон ще започне по-рано и ще отбележи съществен ръст спрямо предходната 2023 г.#Евтим Милошев #летен сезон #чадъри #на море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти