ИЗВЪНРЕДНО! Осъдeн на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си, почерня от полиция, жандармерията е на ход

ИЗВЪНРЕДНО! Осъдeн на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си, почерня от полиция, жандармерията е на ход

Стоп кадър/НОВАНЮЗ

A A+ A++ A

Полицаят Венцислав Караждов, осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си, се е барикадирал в дома си. Заради това не може да бъде отведен в затвора. Това информира NOVA. Присъдата на бившия служител на реда беше потвърдена в четвъртък.

В момента на място в дома на Караджов в Пловдив има полицейски екип и психолози, които се опитват да го убедят да излезе.

Районът около дома на неговите родители е отцепен. Адвокатът на Караджов – Зоя Тошкова, потвърди, че той се е затворил в къщата. Днес тя му е съобщила присъдата. Мъжът е казал на сина си да не се прибира, след това е отишъл в къщата на родителите си. Наскоро съпругата му го е напуснала.
Мъжът е заявил, че е невинен и че няма какво да губи, както и че няма да влезе невинен в затвора.

На 17 май 2016 г. съседка открива телата на неговите родители с 8 куршума. Той отричаше до последно да ги е убил. Днес ВКС потвърди доживотната му присъда.

Униформените остават на място. Живущите в отцепения периметър не се допускат да се приберат в домовете си.

Според "24 часа", тежко въоръжени постъпления от жандармерията с бронежилетки и палки настъпват към дома на бившия пловдивски полицай.

Пред близкото ДКЦ-4 има пожарна, линейка и плътно са наредени 4 буса на жандармерията, има и кола на Съдебната охрана.

Има съмнения, че Караджов е въоръжен, и униформените си шушукат, че може да стане като при барикадирането в Лясковец, при което загина командос. "Изобщо не трябваше да го пускат под домашен арест", коментират помежду си полицаите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти