Болен съдия отложи делото за зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения

Болен съдия отложи делото за зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения

фейсбук

A A+ A++ A

Приятели и роднини на зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения протестираха пред сградата на Съдебната палата в София. Днес беше насрочено делото в Апелативния съд, но заради болен съдия се отложи за 25 юни.

Близките на Евгения все пак се събраха, за да припомнят на обществото бруталния начин, по който беше убита младата жена и да настояват Апелативният съд да потвърди доживотните присъди на съпруга на Евгения - Орлин и на неговия баща Пламен.

Орлин в момента е в ареста, но баща му е на свобода срещу 5000 лева гаранция.

През октомври миналата година Софийският градски съд постанови доживотен затвор за двамата, като извършител и помагач, предаде БНТ.

Те обаче обжалват и са поискали нова съдебномедицинска експертиза. Искали да докажат, че Евгения паднала и се ударила в шкаф.

"В предишната съдебномедицинска експертиза - тя няма наранявания на главата, единствено по шията от душенето, ако е паднала защо не е викнал "Бърза помощ" или да я закара в "Пирогов", а той я увива в 4 пласта кухненско фолио и я натиква в един куфар, който бащата изхвърля в Перник", заяви Капка Чорбанова, майка на убитата Евгения.

#Евгения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?