TikTok ще се бори с дезинформация

TikTok ще се бори с дезинформация
A A+ A++ A

Платформата TikTok ще маркира съдържание, което е генерирано от изкуствен интелект. Адам Пресър, един от директорите, каза, че целта е потребители да са наясно кое съдържание е факт и кое не.

От компанията допълват, че TikTok е първата платформа за споделяне на видеоклипове, която прилага технологията Content Credentials - отворен технически стандарт, предоставящ на издателите, създателите и потребителите възможността да проследяват произхода на различни видове съдържание. Content Credentials вече е широко използван за сертифициране на цифрово съдържание.

OpenAI обяви, че ще добавят технологията към всички изображения, създадени и редактирани от DALL.E 3, най-новият им модел на изображения.

Adobe Firefly, Photoshop, Express и Microsoft Copilot вече използват технологията, за да вграждат метаданни във визуалното съдържание, създадено с помощта на техните платформи.

От TikTok казаха още, че пускат и нов продукт, който ще може да бъде използван в световен мащаб. Скоро TikTok ще започне да прикрепя Content Credentials и към съдържание, което може да бъде изтеглено. Целта е метаданните да могат да се четат и в други платформи.

#Тик Ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?