Пътници: Положението в БДЖ не е хаос, а ад!

Пътници: Положението в БДЖ не е хаос, а ад!
A A+ A++ A

“Положението в БДЖ заради ремонта на Централна гара не може да се нарече просто хаос, а ад!”. Това споделиха хора от Искърското дефиле, които всеки ден ползват пътнически влакове, за да се придвижат до работното си място в София, пише Frog News.

Пред медията потърпевшите разказаха, че от 7 май, откакто започнаха ремонтните дейности на гарата, влаковете закъсняват с часове, някои дори изобщо не тръгват.

Държат хората в абсолютно неведение какво се случва, никой не им дава информация по колко време ще са закъсненията, на кои гари ще се изчаква и изобщо ще стигнат ли някога до точката, до която са се запътили.

“На 7-май сутринта пътувах за работа с влак, който тръгва в 08:14 часа от Своге в посока София. Влакът беше точен като стрела. На гара София-Север ни чакаше електрическа, в която трябваше да се качим и да ни транспортира до Централна гара. Прекачването ни забави само с пет минути, след което си казах, че явно този път от БДЖ са го измислили и ще се справят с реорганизацията на пътуванията. За съжаление в този момент бях доста излъгана, защото нещата хич не бяха толкова розови, колкото изглеждаха”, сподели Албена Петрова, която всеки ден ползва железницата за да се придвижи до работното си място.

“На същия ден вечерта, когато се прибирах от работа, заварих пълен хаос на Централна гара. На информационното табло се виждаше, че всеки тръгващ и пристигащ влак е със солидно закъснение. Когато отидох да си взема билет, жената на касата вече си дърпаше косите и не знаеше за кой влак да ми издаде билет, тъй като имало три, които закъсняват не се знае в колко часа ще тръгнат. След като ми издаде някакъв билет и ми каза аз да си преценявам на кой влак да са кача, в общи линии било на късмет кой ще тръгне по-рано. Отправих се към към пероните и това, което видях ме накара да се притесня сериозно. Имаше хора, които чакат от часове, за сметка на това влакове нямаше. След 40 минути висене на перона без никаква информация, ще има ли влакове или не, все пак дойде някаква електрическа и ни превози до София-Север откъдето се прикачихме на друг влак и така с час закъснение бях отново в Своге”, разказва Петрова.

“С всеки изминал ден обаче положението става все по-зле. Днес пътувах четири часа за работа. Влакът седя половин час на още на гарата в Своге, след това час на Реброво, после на Курило, на финала чакахме и на София-Север. Така от влака в 08:40 часа, пристигнах в София в 12:00 часа на обяд. Вече се притеснявам, че работодателите няма да ми влязат в положение и ще ме уволнят.”, споделя жената.

Коментарите в социалните потвърждават думите на Албена Петрова, показа справка на медията.

“Не знам дали някой ръководен кадър е в групата, но безумието със довеждащия влак от София Север до ЦГ трябва да престане. И вчера и днес това е основната причина за огромните закъснения. Има прекрасно организиран градски транспорт!!!”, пише потребител на групата във Facebook “Забелязано в БДЖ”.

Коментарите в групата БДЖ - SURVIVOR ЗА ПЪТУВАЩИЯ БЪЛГАРИН не са по-различни:

"За това ли цените на билетите се увеличават?Нещо не разбирам!"

Медията опитва да се свърже с Информационния център на БДЖ, но телефоните им не отговарят.

Припомняме ви, че във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара София от 7 май се въведе промяна в движението на влаковете, които пристигат и заминават основно от и към северното направление Мездра, Видин, Варна и Русе.

За да бъде възможно по-нататъшното осъществяване на строителните дейности, но и частично възможно влаковото движение и маневрена дейност, в железопътния възел е преустановено движението на влаковете от шести до дванадесети коловози. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развитие на Централна гара София да продължат 15 месеца.

Същевременно от 7 май "Българските държавни железници“ (БДЖ) промениха цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години.

Без промяна останаха цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“, „Семейство“ „ТПЛ“ (трудно подвижни лица) и „Възрастен“, които са на символична стойност от 1,00 лв.

Цените на билетите за пътуване с влак скочиха средно с 20% в зависимост от вида на превозния документ.

#БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?