Наш ресторантьор попари бг мечтата в Гърция

Наш ресторантьор попари бг мечтата в Гърция

canva

A A+ A++ A

Експерт от бранша разказа как по света нямало безплатен обяд, дори и безплатна вода.

Според председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов е твърдо против безплатната вода в ресторанти, кръчви и кафета. Било тя от чешмата. Той даде пример и любимата на голяма част от българите Гърция.

„Не можеш да отидеш в Гърция в заведение на брега на морето, да си поръчаш чаша чешмяна вода, да си седиш, да си гледаш гледката и след това да си тръгнеш“, каза той в ефира на NOVA NEWS.

„От над 35 години работя в бранша и досега в моята практика не ми се е случвало досега чаша чешмяна вода. Ние даваме такава вода на клиентите, които идват с кучетата си например, те да пият.

Тук обаче въпросът става по-разлричен за това по какви правила човек може да си поръча, трябва да има някакви регулации.

Не забравяйте още, че ако за вас като клиент водата може да е безплатна, за заведението не е безплатна - аз нали плащам за ВиК, някой трябва да вии сервира чашата, да му се плати заплата, друг трябва да измие въпросната чаша, и на него трябва да се плати заплата.

Така че не съм против да има безплатна вода за клиентите, но и да има регулация как това нещо се случва“, обясни той.

И потвърди, че е напълно убеден, че в ширините, в които живеем, щом чешмяната вода стане безплатна, задължително ще се намерят хора, които ще се възползват от водата без да си поръчат нищо друго като клиенти.

Същото е и с бутилираната вода, със салатата, със супата. Не може да гледаш в магазина колко струва кило домати и така да преценяваш скъпа ли е салатата в заведението, защото ние имаме и други разходи, освен цената на доматите, коментира Коларов.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?