Финансирани от САЩ тайни опити в Китай конструират вируси без следа от човешка намеса?

Финансирани от САЩ тайни опити  в Китай конструират вируси без следа от човешка намеса?
A A+ A++ A

Експерименти в Китай, финансирани от правителството на САЩ, могат да манипулират коронавирусите и да не оставят следи от човешка манипулация, според новоразкрити имейли, получени от ФБР.

Неправителствената организация Judicial Watch обяви, че е получила 5 страници документи от Федералното бюро за разследване (ФБР) след искане по Закона за достъп до информация. Те включват имейли от април 2020 г. между няколко служители на бюрото в Нюарк. Имейлите касаят информация за безвъзмездната помощ от Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) на САЩ, ръководен от д-р Антъни Фаучи, за Института по вирусология в Ухан (WIV) в Китай. Помощта е за „изследване за придобиване на функция“, което „не би оставило никакъв подпис за целенасочена човешка манипулация“.

Човек, чието име е скрито при разсекретяването на документите, пише:

„Подробности за текущата безвъзмездна помощ на Национален институт по алергии и инфекциозни болести (NIH) за Института по вирусология в Ухан за изследвания за придобиване на функция на коронавируси от прилепи са на разположение на адрес ТУК [резюме на безвъзмездната помощ от NIH за EcoHealth Alliance за проект 2R01AI110964-06]. Ключовата дейност за наблюдение на коронавируса от прилепи е „Цел 1 … Ще секвенираме рецепторни свързващи домейни (шипови протеини), за да идентифицираме вируси с най-висок потенциал за заразяване, които ще включим в нашите експериментални изследвания. (Цел 3).“

Ключовата дейност за придобиване на функция от коронавируси е „Цел 3 … Ще използваме данни за секвенцията на S протеина, технология за инфекциозни клонинги, експерименти за инфекция in vitro и in vivo и анализ на свързването на рецепторите, за да тестваме хипотезата, че праговете на дивергенция 0/0 в S протеиновите последователности прогнозират потенциала за заразяване.“

Преведено на разбираем език, това означава: „В Цел 3 ще използваме синтез, за да конструираме нови вируси, кодиращи различни шипови протеини в иначе постоянен геномен контекст, и ще тестваме способността на получените нови вируси да заразяват човешки клетки в култура и да заразяват лабораторни животни. Предполагаме, че има пряка връзка между рецепторния свързващ афинитет на шиповия протеин и способностите за заразяване на човешки клетки в култура и за заразяване на лабораторни животни. Ще тестваме тази хипотеза дали новите вируси, кодиращи шипови протеини с най-висок рецептор-свързващ афинитет, имат най-високите способности да заразяват човешки клетки в култура и да заразяват лабораторни животни.

Причината, поради която пиша, е, че експерименталната стратегия, предложена в Цел 3 („технология на инфекциозните клонинги“), ако се извърши с помощта на търговски или вътрешен генен синтез за подготовка на инфекциозните клонинги, няма да остави никакви следи от целенасочена човешка манипулация“.

Служител от ФБР препраща тази информация до колегите си и пише:

„Ще бъдеш ли в офиса утре? Току-що интервюирахме нашия човек от [името е редактирано] отново и той ни предостави тревожна нова информация. Обади ми се, ако можеш.

След това имейлът се препраща от специален агент в офиса на ФБР в Нюарк, чието име е редактирано, до тогавашния специален агент, отговарящ за Нюаркския офис на ФБР, Грегъри Ехри:

„Това е интересно. Утре сутринта ще се свържа с екипа“.

Ехри отговаря:

[Редактирано] „Подробности, когато можете“.

Финансирани от САЩ експерименти в Китай могат тайно да конструират вируси
Финансирани от САЩ експерименти в Китай могат тайно да конструират вируси

„Тези документи показват, че ФБР бързо разбра, че агенцията на Фаучи финансира изследванията за придобиване на функции, които биха могли да прикрият получения коронавирус като „естествен“, заяви президентът на Judicial Watch Том Фитън. „Тези нови документи допълнително демонстрират необходимостта от цялостно наказателно разследване на скандала с придобиването на функции“ от вируси, коментира Фитън.

Източник: obektivno.bg

#вируси #коронавируси #лаборатория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?