Николай Денков: Вярвам на 100 % само на жена си

Николай Денков: Вярвам на 100 % само на жена си

БГНЕС

A A+ A++ A

Жените предприемачи у нас са 30%, над средните европейски нива, а по отношение на високите технологии сме дори на по - високо ниво - имаме 41% участници жени. Има с какво да се гордеем и похвалим, но има и още какво да направим. Оценките на ЕК са, че ако жените са равни, говорим за печалби от трилиони, което ще издигне икономиката на Европа. Разбира се, че това може да стан"е.

Това заяви министър-председателят Николай Денков, който откри Глобалния форум на жените лидери IDEI 2023 г.

Той разказа, как наскоро е попитан дали вярва на политици и той отговорил, че вярва на 100% само на съпругата си.

"Защото, когато трябва да се свърши нещо, това е човекът, на когото разчитам. Като ме питаха защо в IT сектора има толкова жени, аз казвах - ами то идва от минали времена. Но си спомних няколко неща - моята съпруга е професор, тя е в топ 2% учени. Когато влязох в катедрата имаше 10 мъже и една жена. Сега има 34 жени и 11 мъже.", разказа още Денков.

Днес най-голямата дамска бизнес организация у нас - Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) отбелязва своята 10-а годишнина.

Фокусът на конференцията тази година е върху дейности в подкрепа на равенството между половете, многообразието и приобщаването на различните в бизнеса, пише "24 часа".

#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »