След земетресението: Пловдивчани са получили предупреждение на телефоните си СНИМКА

След земетресението: Пловдивчани са получили предупреждение на телефоните си СНИМКА

фейсбук

A A+ A++ A

Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за земетресението, разлюляло града под тепетата в сряда. Припомняме, че трусът беше с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер разлюля района на Пловдив около 15.30 часа, предаде NOVA.

„Получих известие по време на труса. Някои казват, че са имали съобщение 20 секунди преди това. Известието гласеше „Силен трус с магнитуд 5,3. Застанете на безопасно място или се евакуирайте””, сподели Румяна Самоковарева, кмет на село Крумово.



„Земетресението се усети много силно, но за кратко. Нощта премина спокойно. Няма паника сред населението. Разрушенията са доста малко. В селото има три разрушени комина. Днес ще бъде направен оглед и ще се окаже помощ, където има нужда. Сградата на читалището и кметството също са пострадали”, допълни Самоковарева.

„Бях на работа по време на труса. Нямаше паника.Най-важно е хората да запазят самообладание. Има правило, че ако може да се евакуирате до 10 секунди след началото на люлеенето, е хубаво да го направите. Ако сте на висок етаж, е по-добре да намерите укритие. Безсмислено е да тръгвате по стълбите”, обясни Красимир Каракашев, доброволец, участвал в спасителните операции след смъртоносното земетресение в Турция.

Освен щетите в Крумово, има 4 сигнала за пострадали учебни сгради – 2 а територията на Асеновград и 2 в Садово.

#земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »