Кирил Петков разсмя НС с лапсус! Нарече Силициевата долина "Сицилиева"

Кирил Петков разсмя НС с лапсус! Нарече Силициевата долина "Сицилиева"
A A+ A++ A

От името на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков представи кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател от трибуната на НС.

В пространна реч той определи Денков като един от "топ учените в света" и подчерта, че неговите трудове имат над 10 хил. цитирания. Определи го също като изключително прагматичен и скромен човек. Нарече Мария Габриел, която според споразумението трябва да наследи Денков на поста премиер след девет месеца, истински европейски лидер.

Грешка на езика на Кирил Петков предизвика смях в пленарната зала. В изказването си бившият премиер заяви, че "голяма част от предприемачите от Сицилиевата долина идват от Европа". Лапсусът бе наистина кошмарен, защото въпросната "долина" в САЩ се нарича "Силициева", а не Сицилиева. Последва смях от всички банки и се наложи председателят на Народното събрание Росен Желязков да помоли няколко пъти за тишина. В бурен смях прихнаха дори от ГЕРБ, които са коалиционни партньори вече на ПП-ДБ, но лапсусът на Петков наистина бе гръмовен.

"Най-талантливите работят, за да изведат страната напред", заяви Кирил Петков, като подчерта, че това включва целия състав на правителството. Допълни, че ако кабинетът получи достатъчно време и подкрепа, може да трансформира България.

Петков призова към по-малко политиканстване и за подкрепа за кабинета.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »