Президентът Радев приема проф. Денков в понеделник, в 11 ч.

Президентът Радев приема проф. Денков в понеделник, в 11 ч.

Стоп кадър/ФБ/Румен Радев

A A+ A++ A

На 5 юни, понеделник, от 11:00 часа на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост в 49-ото Народно събрание парламентарна група на "Продължаваме Промяната – Демократична България", на когото съгласно конституционната процедура връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По-рано днес от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС обявиха на съвместен брифинг в парламента състава на проектокабинета, който ще бъде предложен в рамките на втория мандат.

Николай Денков от ПП-ДБ и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС планират да бъдат премиер и вицепремиер на ротация през девет месеца. В първите девет месеца министър-председател ще е Николай Денков.

"Новината от вчера е, че имаме състав на кабинет. Новината от днес е, че проведохме разговори за това как трябва да осигурим мнозинство за конституционната реформа, днес разговаряхме за това. Само с промени в законите няма да бъде завършен целият процес, затова беше необходимо дали можем да осигурим 160 депутата за конституционна реформа", каза Денков.

#втори мандат # Румен Радев #Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »