Пеевски, Карадайъ и Цонев - в стаята при преговарящите от ПП и ГЕРБ. За втори път

Пеевски, Карадайъ и Цонев - в стаята при преговарящите от ПП и ГЕРБ. За втори път

Стоп кадър/Свободна Европа

A A+ A++ A

За втори път днес Делян Пеевски, Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ се върнаха в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков, където ПП-ДБ и ГЕРБ водят преговори за съставяне на правителство, съобщава "24 часа".

Втори час всички формации обаче отказват да коментират за какво си говорят зад затворените врати и дали разговорите засягат министерските кресла, или са за конституционната реформа. 10 минути преди те и представителите на ГЕРБ, както и Христо Иванов, да влязат в стаята, от нея излезе Кирил Петков. Той също отказа да разкрие информация за разговорите.

Мария Габриел пристигна в кабинета на Желязков десет минути след това.

Това е второто идване на ДПС в стаята, след като по-рано прекараха половин час там.

По-рано стана ясно, че неофициално се говори, че ще има поне още една промяна във втория състав за евентуален кабинет с "ротационен премиер".

Преди обяд представители на ГЕРБ и ПП-ДБ, сред които Кирил Петков и Христо Иванов пък посетиха стаята на ДПС в парламента. Като разговорът се твърди, че е бил за замисляната конституционна реформа. ДПС няма да пречи на правителството, но няма и да участва, заяви след сутрешната среща Мустафа Карадайъ.

Само 20 минути останаха тогава представителите на ДПС на срещата, а след това бяха лаконично пред медиите: Няма какво да ви кажем.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"