Изкусителна рецепта за бананов хляб: Мек, вкусен и лесен за приготвяне

Изкусителна рецепта за бананов хляб: Мек, вкусен и лесен за приготвяне

pexels

A A+ A++ A

Банановият хляб е една от най-популярните и обичани десертни рецепти, която не само е вкусна, но и използва зрели банани, които вървят да се изхвърлят. Този мек и сочен хляб е идеален за закуска, следобедна почивка или сладко приключение със семейството и приятели. В тази статия ще споделяме една изкусителна рецепта за бананов хляб, която е лесна за приготвяне в домашни условия.

Съставки:

  • 3 зрели банани, разбити на пюре
  • 1/2 чаша разтопено масло или растително масло
  • 1 чаша захар
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка канела (по избор)
  • 1/2 чаша ядки или шоколадови парченца (по желание)

Инструкции:

Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий и пригответе форма за хляб, като я намажете с малко масло или използвате хартия за печене.

В голяма купа смесете разбитите банани, маслото и захарта. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.

Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте добре след всяко добавяне. Прибавете ваниловия екстракт и продължете да разбърквате.

В отделна купа смесете брашното, содата бикарбонат, солта и канелата. Ако предпочитате да добавите ядки или шоколадови парченца, сега е времето да ги включите в сухите съставки.

Постепенно добавяйте сухите съставки към сместа с бананите и разбърквайте, докато се съчетаят, но не прекалявайте с разбъркването.

Изсипете сместа в приготвената форма за хляб и равномерно я разпределете.

Печете в предварително загрята фурна за около 60-70 минути или докато бъде златисто-кафяво и при включване на клечка в средата излезе чиста.

Извадете от фурната и оставете да изстине във формата за около 10 минути, преди да го извадите и да го поставите на решетка да се охлади напълно.

Насладете се на свежо изпечения бананов хляб, който може да бъде сервиран самостоятелно или със сметана, сладолед или глазура от крем сирене.

Рецептата за бананов хляб е проста и вкусна. С тези стъпки ще можете да приготвите свеж и сочен хляб, който ще впечатли вашите близки и гости. Не забравяйте, че може да експериментирате с добавянето на ядки, шоколад или други вкусни съставки, за да придадете своя персонален акцент на рецептата. Приятно готвене и наслаждавайте се на ароматния и сладък бананов хляб!

#рецепта #банан #банани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »