Тошко Йорданов: Ако Радев иска кабинет, а не избори, да даде третия мандат на ИТН

Тошко Йорданов: Ако Радев иска кабинет,  а не избори, да даде третия мандат на ИТН

Стоп кадър/ФБ/Тошко Йорданов

A A+ A++ A

Ако чисто хипотетично се стигне до третия мандат и ако президентът Радев смята, че е по-добре да има реални разговори за правителство, а не да се ходи на избори, трябва да даде третия мандат на "Има такъв народ".

Това каза зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов пред БТВ, цитиран отт "24 часа".

Правителството не може да е тяснопартийно, трябва да стои под определени цели и задачи със срокове, и трябва да бъде експертно по състав. Дали ще е с първия, втория или третия мандат, нагласата ни е една и съща. Премиерът е въпрос на разговори между отделните политически сили, които биха подкрепили една такава идея, каза Йорданов.

Правителство на малцинството в тази конфигурация е безсмислено. Ако ПП-ДБ им е дошъл разумът в главата, и не предложат това, което предлагат, там биха могли да се водят разговори. Там е въпрос на его. На желание на двама, трима от тях, които задължително да са в изпълнителната власт. Ако приказките им, че страната е в тежко положение и трябва да се вземат спешни мерки, са искрени, би трябвало да се дръпнат една крачка назад и да не си се представят като министър-председатели и министри на финансите, подчерта той.

#Тошко Йорданов - ИТН #трети мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"