Алина Кабаева чукна 40, ето какво й подари Путин

Алина Кабаева чукна 40, ето какво й подари Путин

ru.wikipedia.org/Kremlin.ru

A A+ A++ A

Наричат я императрицата на Русия. Смята се, че притежава имоти на обща стойност 120 милиона долара. Все още може да прави перфектен шпагат. Заема осмо място в класацията на "100-те най-влиятелни жени в Русия" на списание "Огоньок", публикувана през март 2014 г. Това е Алина Кабаева, която днес навършва 40 години.

Бившата гимнастичка е най-одумваната любовница на руския президент Владимир Путин, който е точно с 30 години по-възрастен от нея. Смята се, че го е направила за първи път мъжки баща и му е родила общо три деца. В това са убедени също американските власти, Еврокомисията и британското правителство, които наложиха санкции на Кабаева заради личните ѝ отношения с Путин.

Алина е родена на 12 май 1983 г. в Ташкент, като още на 3 години и половина започва да тренира. Нейният баща Марат Кабаев, етнически татарин, е футболист. Майка й Любов Михайловна е рускиня, също бивша спортистка.

Когато е на 11 години, тя и майка ѝ се местят в Москва, за да работят със знаменитата треньорка Ирина Винер (съпруга на олигарха Алишер Усманов), оглавила по-късно и руската федерация по художествена гимнастика. На 15-годишна възраст Алина печели Европейското първенство (1998 г.), а след това още четири пъти става абсолютен шампион на Европа. През 1999 г. взима златото в многобоя на Световното първенство, а през 2004 г. става олимпийска шампионка в Атина.

През 2007 г. гимнастичката напуска големия спорт, но още същата година става депутат от Държавната дума на Руската федерация. На 15 февруари 2008 г. тя става председател на Обществения съвет на холдинга Национална медийна група. През септември 2014 г. Кабаева зае поста председател на борда на директорите на NMG, също така оглавява борда на директорите на ZAO Sport-Express, пише "Марица".

В началото на април тази година в Сочи се проведе 12-ият фестивал по художествена гимнастика „Алина“, организиран на базата на Академията „Небесна благодат“, собственост на Кабаева.

Кабаева рядко дава интервюта и общува с медиите. Те пък не смеят да публикуват почти нищо за връзката ѝ с Путин.

Смята се, че Кабаева е родила първия син на руския президент през 2015 г. в клиника в Швейцария, но след това се превърна в международна новина, през 2019 г. тя е предпочела да не напуска Русия за второто си раждане. Тогава е станала майка на близнаци. Смята се, че Путин и Алина живеят с децата си в частната му резиденция във Валдай.

Според опозиционното издание "Проект" петима асистенти следват навсякъде Кабаева, като двама са нейни братовчеди.

Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP) и Meduza по-рано идентифицираха LLCInvest.ru - група от взаимосвързани компании, които притежават дворци, курорти, яхти, самолети и банкови сметки, пълни с пари в брой за Путин. С тях се изпълняват и всички желания на бившата олимпийска шампионка.

В хода на последното си разследване "Проект" успява да открие точното местоположение и дори да получи снимки на разкошната частна резиденция на диктатора във Валдай, където Кабаева, изглежда, прекарва повечето време с децата си.

През февруари тази година изтече информация, че Путин е купил най-големия апартамент в Русия на Алина. Платен е със средства от кипърската офшорка Ermira, споменавана като "кесията" на руския президент, според разследване на изданието „Проект“, цитирано на уебсайта на Радио "Свобода".

Става дума за двуетажен мезонет с площ от 2600 квадратни метра, построен в жилищния комплекс "Роял парк" в Сочи. Жилището разполага с басейн, кино, вътрешен двор и собствена хеликоптерна площадка. Руският моден дизайнер Валентин Юдашкин е работил върху дизайна на мезонета, признат за „най-големия апартамент в Русия“ през 2021 г.

Както е изяснило разследването на "Проект" апартаментът е бил купен първо през 2011 г. от Олег Руднов, руски олигарх, починал през 2015 г. и съсобственик банка "Россия" заедно със също близкия на Путин олигарх Юрий Ковалчук. Парите за закупуването на недвижими имоти му дошли от кипърската офшорка Ермира. Отбелязва се, че пентхаусът е струвал на Руднов около 90 милиона рубли, което е пет пъти по-ниско от цената, която предприемачът е посочил. „Проект“ нарича Руднов „старият иконом на Путин“.

Източникът на изданието твърди, че Руднов е купил този мезонет специално за Кабаева. Освен това два апартамента на горните етажи и в съседство с мезонетите на жилищния комплекс са били дадени на бабата на Кабаева Анна Зацепилина.

Кореспондентът на "Проект" под прикритието на купувач се е срещнал с двама брокери, продаващи апартаменти в тази сграда. По думите им те са чули, че мезонетът е „собственост на Кабаева“.

"Проект" е установил още, че на 800 метра от резиденцията на Путин във Валдай е построена висока дървена жилищна сграда с площ от 1200 квадратни метра. Тя са води на компанията "Прайм", регистрирана на името на приятеля на Владимир Путин Юрий Ковалчук. Източник на изданието е казал, че тази къща също е построена специално за Кабаева.

Други три апартамента в черноморския курорт са регистрирани на името на нейната баба.


#Алина Кабаева #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »