Едва две точки влизат в дневния ред на депутатите НА ЖИВО

Едва две точки влизат в дневния ред на депутатите НА ЖИВО

Фейсбук/ Народно събрание 

A A+ A++ A

Едва две точки влизат в дневния ред на заседанието на депутатите в четвъртък. Като първа точка народните представители ще изслушат служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, а след това ще разгледат и гласуват Проект на решение за създаване на Временна комисия по искането на главния прокурор на Република България, за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Радостин Василев.

Изслушване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов е относно съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и подробен анализ по сектори на всички наложени санкции до този момент с въздействието им върху българската икономика. Вносители на предложението са
Цончо Ганев и група народни представители.

Втората точка в дневния ред на депутатите е разглеждане и гласуване на Проект на решение за създаване на Временна комисия по искането на главния прокурор на Република България, за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Радостин Петев Василев - народен представител в 49-ото Народно събрание. Вносител е Росен Желязков – председател на Народното събрание.

В мотивите на проекторешението се посочва, че на 24 април 2023г. В Народното събрание е постъпило искане на главния прокурор Иван Гешев за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство среши народния представител Радостин Василев. На същата дата народния представител е уведомен с писмо за постъпилото искане и възможността да се запознае с него и приложените материали. До момента Василев не е депозирал писмено съгласие за продължаване на наказателното производство срещу него по направеното искане. Практика е в подобни случаи Народното събрание да създаде временна комисия, която да проучи дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер по искането на главния прокурор.

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »