Служебните министри на парламентарен контрол в НС НА ЖИВО

Служебните министри на парламентарен контрол в НС НА ЖИВО

Фейсбук/Народно събрание 

A A+ A++ A

Депутатите ще проведат парламентарен контрол на служебните министри. Редовно парламентарният контрол се извършва всеки петък, но миналия петък, 5 май, поради удълженото работно време, народните представители го отложиха за тази седмица.

Той ще започне от 9.00 часа със служебния премиер Гълъб Донев.

На въпроси и питания на депутати ще отговарят и вицепремиерите Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Весела Лечева, Росица Велкова, Асен Меджидиев, Крум Зарков, Найден Тодоров, Явор Гечев, Иван Шишков и Росица Карамфилова.

Като първа точка за четвъртък се предвижда да бъде изслушан служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Вносители са депутати от "Възраждане".

Втора точка в четвъртък е проект на решение за създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Радостин Петев Василев - народен представител от "Продължаваме промяната - Демократична България". Предложението е на председателя на НС Росен Желязков.

За петък, от 9:00 часа, също е предвиден редовен парламентарен контрол.

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »