Борисов: С Кирил Петков сме си простили и можем да свършим добра работа

Борисов: С Кирил Петков сме си простили и можем да свършим добра работа
A A+ A++ A

Предлагането на състав на кабинет от втората сила преди първия мандат не е традиционен подход, отговори Асен Василев от ПП

„Трябва да има правителство – иначе работим на два такта. Ако правилно съм разбрал, искате да ви подкрепим с втория мандат и да ви контролираме през Народното събрание. Има и други партии, можем да организираме много мощна коалиция. Да чуем все пак – „празен чек“ или „котка в чувал“. Хубаво е да ни представите състав на кабинет - премиер и министри, за да можем да мислим. Няма да изпадам в детайли, но мисля, че ни разбирате“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерската среща с ПП-ДБ, предаде bTV.

„Слушам разумни хора. С Кирил Петков сме си простили и можем да свършим добра работа. Обръщам се към вас, за да имаме яснота за първия мандат. Ако вие представите кабинет и ние да го харесаме, имаме тема за разговор“, добави той и подчерта, че ситуацията е нестандартна.

„Предлагането на състав на кабинет от втората сила преди първия мандат не е традиционен подход. Трябва да го обсъдим с партийните органи“, отговори Асен Василев.

Кирил Петков посочи, че трябва да се видят политиките, които следващата изпълнителна власт трябва да изпълни. "Хората са функция на едно - дали могат да свършат работа. Ние ще изчакаме разговорите за първия мандат", обясни Кирил Петков.

Бойко Борисов уточни, че ГЕРБ-СДС няма да води разговори с други политически сили преди да приключат тези с „Продължаваме промяната – Демократична България“.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »