Макрон: Голямата цел на Европа е да попречи на Русия да спечели войната, без да се замесва пряко

Макрон: Голямата цел на Европа е да попречи на Русия да спечели войната, без да се замесва пряко
A A+ A++ A

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че основната задача в конфликта между Русия и Украйна е да се попречи на Русия да спечели. Той заяви, че европейските държави не участват пряко в конфликта, за да предотвратят разширяването му.

"Това е една от нашите занимания от самото начало. Ето защо ние не участваме в този конфликт. Нашата задача е да помогнем на Украйна да устои с всички сили, да не позволим на Русия да победи, да не разширяваме този конфликт", отговори Еманюел Макрон на въпрос на читател на вестник "Le Parisien" дали конфликтът в Украйна може да стане "глобален".

На 18 април агенция Bloomberg съобщи, че Макрон ще се обърне към китайския президент Си Дзинпин с мирен план, който може да помогне за започването на преговори между Русия и Украйна.

Френската стратегия предполага, че те биха могли да се проведат още това лято. В коментар на тази информация китайската страна изрази подкрепа за всички инициативи, които допринасят за възобновяване на преговорите между Русия и Украйна.

#войната в Украйна #Еманюел Макрон #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"