Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар

Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

На нея са поканени представители на традиционното вероизповедание в България и останалите религиозни общности в страната, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско изповедание.

Сутринта държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на 70-годишнината на Химикотехнологичния и металургичен университет и 20-годишнината на Националния научно-изследователски център Българско водородно общество в София. От 10.00 часа в зала „Асен Златаров“ на ХТМУ (бул. Климент Охридски №8) ще започне тържественото честване. Президентът ще отправи приветствие по повод празника. Румен Радев ще посети лаборатории по инженерна химия на университета, както и Библиотечно-информационния център при ХТМУ. По време на посещението си държавният глава ще посети и Института по водородни технологии „Свети апостол и евангелист Лука“.

#ифтар #Рамазан #Рамазан Байрам # Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »