Съветът за сигурност на Русия: Путин е в готовност да ликвидира Запада с хиперзвукови ядрени оръжия

Съветът за сигурност на Русия: Путин е в готовност да ликвидира Запада с хиперзвукови ядрени оръжия
A A+ A++ A

“Безпрецедентният политически и икономически натиск и агресивната политика на страните от НАТО” принудили Беларус да разположи руски ядрени оръжия на своя територия. Така беларуското външно министерство оправда решението си.

Оттам настояха, че действията им не нарушават международните споразумения, тъй като страната няма да има контрол над военната техника. “Беларус е принудена да отговори, за да укрепи сигурността си и отбранителна си способност”, заявиха от Минск.

Това се случи броени дни, след като руският президент Владимир Путин обяви планове за разполагане на тактически ядрени оръжия в страната, което предизвика широка дискусия на запад. Поставянето на ядрен арсенал на прага на ЕС беше повод за обсъждането на пореден пакет санкции срещу Москва.

Решението на Путин, съгласувано с беларуския президент Александър Лукашенко, бе тълкувано като чиста ескалация в отговор на наскоро обявения ангажимент на Обединеното кралство да предостави на Украйна бронебойни танкови снаряди, съдържащи обеднен уран.

Същевременно секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев заяви: Путин е готов да унищожи Запада с хиперзвукови ядрени оръжия, ако целта на блока продължава да бъде победа над Русия или разчленяване на нейните територии. В интервю той настоя, че светът трябва да позволи на Москва да доминира в Европа след “предполагаемия колапс на ЕС”.

“Някои хора на Запад вече говорят за отмъщение, което би довело до военна победа над Русия. Ние обаче притежаваме уникално съвременно оръжие, способно да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за съществуването ни”, заключи Патрушев.

#Владимир Путин #Николай Патрушев #Беларус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »