Демерджиев: Цената на един купен глас за изборите достига 150 лева

Демерджиев: Цената на един купен глас за изборите достига 150 лева
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

Цената на един купен глас за предстоящия вот вече достига 150 лева, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той допълни, че сред схемите са предоставяне на различни социални услуги, засилва се и корпоративният вот.

По думите му очакваният натиск от страна на купувачите на гласове е по-голям, съответно и сигналите, и досъдебните производства са повече. Само до вчера са образувани 48, предаде БНТ.

"По отношение на цената на един глас вече има данни да е достигнал и до 150 лева, както и плащанията да се правят поетапно, т.е. една част преди, друга част след или дори огромна част от сумата след гласуването. Схемите са предоставяне на различни социални услуги, които не се предоставят в момента и които не са свързани по никакъв начин с изборите, но се манифестира, че ако не се гласува за определена политическа сила, няма да се получи определена услуга. Засили се корпоративният вот - там, където има повече служители в едно предприятие, ръководителите не се опитват, а налагат как да се гласува на много места. Тези практики, често се движат на ръба на закона, нашата задача е да установим къде е прекрачен той и да реагираме там", каза Демерджиев.

#Иван Демерджиев #предсрочни парламентарни избори #купен вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »