Храни и напитки, които трябва да избягвате, ако имате проблеми с пикочните пътища

Храни и напитки, които трябва да избягвате, ако имате проблеми с пикочните пътища
A A+ A++ A

Ако имате проблеми с пикочните канали, е важно да се консултирате с лекар, преди да правите каквито и да било промени в хранителния или жизнения си стил, включително в промяната на консумацията на храни и напитки.

Пикочните канали включват бъбреците, уретрата, пикочен мехур, които играят важна роля в отстраняването на излишната течност и отработените вещества от организма. Ако имате проблеми с пикочните канали, като например инфекция на мочовите пътища или камъни в бъбреците, е важно да се спазват препоръките на лекаря за лечение и диета.

Някои храни и напитки могат да дразнят пикочните канали и да увеличат риска от уретрит, кистит, камъни в бъбреците и други проблеми. Например, алкохолът, кафето, чаят и газираните напитки могат да дразнят уретрата и пикочния мехур, и да увеличат честотата на уриниране. Освен това, някои храни като лук, чесънът, пиперът, горчицата и киселите храни могат да дразнят.

Някои храни и напитки могат да дразнят пикочния канал и да допринесат за появата на различни симптоми и заболявания. Това включва:

Алкохол - консумацията на алкохол може да дразни пикочния канал и да причини увеличено уриниране, болка и дискомфорт.

Кафеин - напитките с високо съдържание на кафеин, като кафе, чай и газирани напитки, могат да дразнят пикочния канал и да допринесат за уринна инконтиненция.

Пикантна храна - храни с високо съдържание на подправки и пикантни съставки могат да дразнят

#здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »