Високо напрежение! US ескадрен миноносец навлезе в китайски води и настана екшън

Високо напрежение! US ескадрен миноносец навлезе в китайски води и настана екшън
A A+ A++ A

Китайските военни твърдят, че американски военен кораб е навлязъл незаконно в териториални води в Южнокитайско море, в близост до спорните острови Парацелз, съобщи Ройтерс. Китайските военни заявиха, че са проследили и прогонили американския ескадрен миноносец „Милиус“. Според тях корабът е навлязъл незаконно във водите около островите Парацелз, с което е подкопал мира и стабилността на оживения воден път.

Нашите сили „ще поддържат постоянно висока степен на готовност и ще предприемат всички необходими мерки за решително опазване на националния суверенитет и сигурност, както и на мира и стабилността в Южнокитайско море“, заяви Тян Цзюнли, говорител на командването на китайските въоръжени сили в южния театър на военни операции.

Напрежението между САЩ и Китай в района нараства. Вашингтон укрепва съюзите си в Азиатско-тихоокеанския регион, за да се противопостави на настъпателните действия на Пекин в Южнокитайско море и Тайванския проток, докато Китайската народна република се стреми да наложи териториалните си претенции, припомня Ройтерс.

#Китай #САЩ #миноносец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино