Истина и митове: Какво всъщност знаем за с*кса?

Истина и митове: Какво всъщност знаем за с*кса?
A A+ A++ A

Разговорът за секса е винаги интересен и актуален, но много от митовете, които съпътстват тази тема, не са основани на факти. В тази статия ще разгледаме някои от най-разпространените митове и факти за секса. Ще се спрем на въпроси като: защо сексът не винаги трябва да е спонтанен и страстен, дали мъжете наистина искат повече секс от жените, какво е вярното отношение към секса по време на бременност и дали има някои митове, които наистина не са базирани на факти.

МИТ: Сексът винаги трябва да бъде болезнен за жените първи път.

ФАКТ: Сексът не трябва да бъде болезнен за жените първи път. Ако сексът е болезнен, това може да се дължи на липса на подготовка, липса на желание или други фактори. Жените трябва да бъдат готови и да се чувстват удобно преди да влязат в сексуална връзка.

МИТ: Мъжете винаги са готови за секс.

ФАКТ: Не е вярно, че мъжете винаги са готови за секс. Мъжете също могат да имат проблеми със задържането на ерекцията, да изпитват ниско либидо или да имат други проблеми, които да повлияят на тяхнато сексуално желание. Това може да бъде причина за безсексуални периоди в една връзка.

МИТ: Анален секс винаги е болезнен.

ФАКТ: Аналния секс не винаги е болезнен, но може да бъде, ако не се извършва правилно. Важно е да се използва достатъчно лубрикант и да се практикува с внимание.

МИТ: Жените не могат да достигнат оргазъм.

ФАКТ: Жените могат да достигнат оргазъм, но това може да отнеме време, опит и комуникация с партньора. Не всички жени могат да достигнат оргазъм по време на секс, но това не означава, че не могат да го постигнат чрез други начини.

МИТ: Презервативите намаляват удоволствието от секса.

ФАКТ: Презервативите не намаляват удоволствието от секса. Те могат да защитят от болести и нежелана бременност и да осигурят повече увереност и спокойствие по време на секса.

МИТ: Мъжете винаги искат секс повече от жените.

ФАКТ: Не е вярно, че мъжете винаги искат секс повече от жените. Жените могат да имат високо сексуално желание и да търсят повече сексуална активност от партньора си. Сексуалните желания и предпочитания варират от човек на човек и не зависят от пола.

МИТ: Сексът винаги трябва да е спонтанен и страстен.

ФАКТ: Сексът може да бъде планиран и изпълнен с любов и нежност, а не само спонтанен и страстен. Важно е партньорите да бъдат открити и да комуникират своите желания и предпочитания за секса, за да се осигури приятно и задоволително изживяване.

МИТ: Сексът е опасен по време на бременност.

ФАКТ: Сексът е безопасен по време на бременност, освен ако лекарят не забрани по някаква причина. Важно е да се комуникира с лекаря и да се следват препоръките му за сексуална активност по време на бременността.

МИТ: Сексът може да причини зачервявания на очите.

ФАКТ: Сексът не може да причини зачервяване на очите. Вероятно това е мит, поради това че някои хора могат да имат по-изразено зачервяване на лицето по време на сексуална активност, но това не е причина за притеснение и не е свързано със здравното състояние.

МИТ: Сексът може да доведе до разширяване на вагината.

ФАКТ: Сексът не може да доведе до постоянно разширяване на вагината. Тя може да се разшири по време на секс, но това е временно и не води до постоянно разширяване. Вагината може да се възстанови до своята предишна големина.


#секс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино