Две дела вече са в съда след скандалите в Народния театър

Две дела вече са в съда след скандалите в Народния театър
A A+ A++ A

Скандалът в Народния театър "Иван Вазов“ се пренесе в съда. След като месеци наред обществеността беше свидетел на задълбочаващия се конфликт между директора Васил Василев и режисьора Александър Морфов, довел не само до дисциплинарното му уволнение, но и до разделение в гилдията, сега в спора беше замесен и съдът.

В Софийския районен съд са образувани две дела във връзка с напрежението между Морфов и Василев, пише "Лекс“.

Първото е по иск на актьора Валери Йорданов срещу Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му състояние сериозно се е влошило, след като научил, че е започнала проверка срещу неговия "духовен баща“ Александър Морфов. Заради това той е завел дело за претърпени неимуществени вреди като претендира обезщетение от 10 000 лв., но засега е предявил частичен иск за 1000 лв.

Второто дело е по тъжба на директора на театъра, който се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред bTV нарекъл Василев "мижитурка“, "човечец“ и казал, че "не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

#Народен театър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »