Четири мощни магнитни бури връхлитат Земята до края на месеца

Четири мощни магнитни бури връхлитат Земята до края на месеца
Рikist.com
A A+ A++ A

Домино от магнитни бури ни чака до края на март. През тези периоди е по-добре хората, които по-лесно се влияят от тези промени, да ограничат всяка трудна и напрегната работа, да отделят повече време за комфорта и здравето си, съветва zdrave.to.

Лекарите препоръчват да се откажете от лошите навици, да пиете повече чиста вода, да излизате на чист въздух и да не забравяте да приемате лекарства и да наблюдавате показателите на тялото, по-специално кръвното налягане.

Първият адски удар е днес, 15 март. Силата му ще е много мощна - 4 бала и ще се превърне в неприятна "изненада" за хората с хронични заболявания. На този ден трябва да се подготвите и внимателно да наблюдавате здравето си. Ако е възможно, трябва да се запасите с всички необходими лекарства и да намалите физическата активност.

Геомагнитното смущение на 15 март, въпреки тежестта на проявлението и силата на въздействието, няма да продължи дълго. Ще отшуми за ден. Тогава можете отново да си починете, да свършите важни неща и да се насладите на спокойните пролетни дни.

Магнитна буря със средна мощност – 3 бала ще се появи след това на 24 март. Почти незабележимо вълнение ще смути малко само хората с метеорологична зависимост. По-нататък силата на бурята ще нараства, като на 25-ти ще достигне 4 бала.

Продължавайки от предишните дни, се очаква удар от 7 точки на 26 март, което може да бъде проблем за здравето и благосъстоянието на много хора.

В края на месеца ще има още една магнитна буря от 4 бала – в последния ден – 31-ви март. Влиянието ѝ ще бъде доста забележимо, но не и разрушително за здравето.

Според множество изследвания и данни магнитните бури са доста опасни за хората, тъй като влияят негативно не само на кръвоносните съдове, но и на психиката. В същото време, продължителността на вълнението засилва емоционалния компонент на човека, прави го по-раздразнителен. Към днешна дата е доказано, че не само метеорологичните хора страдат от магнитни бури, но и напълно здрави хора.

#магнитни бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »