ВИДЕО Рамзан Кадиров е нервен, плаши се, че губи благосклонността на Путин

ВИДЕО Рамзан Кадиров е нервен, плаши се, че губи благосклонността на Путин
A A+ A++ A

Видимо напълнелият Рамзан Кадиров вероятно се страхува, че губи благосклонността на руския президент Владимир Путин. Това обявиха експертите от "Института за изследване на войната" в днешната си сводка за конфликта в Украйна.

Организацията посочва срещата на чеченския диктатор с руския държавен глава на 13 март, на която бяха обсъдени социално-икономическите постижения на Чечения през последната година.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК

Кадиров се възползва от случая, за да похвали успехите на чеченските бойци в Украйна и подчерта, че те вярно следват заповедите на Путин и "се стремят да действат до горчивия край". В отговор Путин призна ролята на чеченските бойци и благодари на Кадиров.

Анализаторите от ISW отбелязват, че Кадиров е бил нервен по време на срещата, което вероятно показва, че чувства значителен натиск и се опитва да представи Чечения, себе си и войските си в положителна светлина.

В момента чеченските сили играят минимална роля на фронтовата линия в Украйна. Те основно провеждат настъпателни операции в района на Белогоровка в Луганска област, както и изпълняват охранителни задачи в тиловите райони на окупираната територия на Украйна, се казва в доклада .

Експертите на ISW заключват, че Кадиров може да се страхува, че губи благоволението на Путин, защото няма конкретни постижения, с които да се похвали по отношение на войната в Украйна. Предполагаемо той се е надявал да подобри и укрепи репутацията си по време на тази среща.

Путин от своя страна може би желае Кадиров да увеличи ролята на чеченските бойци на фронта, твърдят анализаторите. Това е обяснимо, след като частната военна компания "Вагнер" и конвенционалните руски военни сили търпят сериозни загуби в личния състав при продължаващите боеве в Украйна.

#Рамзан Кадиров #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »