Магнитни бури март 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Магнитни бури март 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях
A A+ A++ A

Кога да очакваме магнитни бури през март 2023? Последният месец на зимата беше изключително бурен и предизвика най-силните геомагнитни смущения на Земята. Двата екстремни дни на февруари – 27 и 28, активността на Слънцето беше фиксирана на ниво от 5 бала, което ще повлияе силно на първия пролетен месец. Според учените, март 2023 ще е доста труден за хората с метеочувствителност.

Температурни аномалии: Как влияят на здравето и общото ни състояние?

Въпреки факта, че слънчевата активност през март ще бъде значително намалена в сравнение с февруари същата година, март все пак ще бъде труден. В рамките на един месец ще трябва да се преодолеят няколко силни геомагнитни смущения, останалите ще са със средна мощност.

Първото геомагнитно въздействие ще има на 1 март и ще бъде ехо от февруарската буря с мощност до 3 бала.

До края на деня магнитната буря ще отшуми напълно и до 4-ти този месец ще е тихо.

Следващата магнитна буря се очаква на 4 март вечерта. Силата на вълнението няма да бъде по-висока от 4 бала.

Следващите два дни – от 5 до 7 март, се очаква засилване на слънчевия вихър, където пиковата точка ще бъде 6-ти. На този денмагнитен бурята ще достигне мощност от 5 бала, след което ще намалее.

Към 8-ми геомагнитните смущения ще намалеят до 3 бала, а до края на деня напълно ще изчезнат.

Освен това, очаква се доста дълго затишие с възможност за почивка от геомагнитния стрес и подготовка за нови удари.

Мощен удар се очаква в средата на месеца – 15 март, когато силата на бурята ще достигне 4 бала и ще се превърне в неприятна „изненада“ за хората с хронични заболявания. На този ден трябва да се подготвите и внимателно да наблюдавате здравето си. Ако е възможно, трябва да се запасите с всички необходими лекарства и да намалите физическата активност.

Геомагнитното смущение на 15 март, въпреки тежестта на проявлението и силата на въздействието, няма да продължи дълго. След 1 ден ще отшуми. Тогава можете отново да си починете, да свършите важни неща и да се насладите на спокойните пролетни дни.

Магнитна буря със средна мощност – 3 бала ще се появи чак на 24 март. Почти незабележимо вълнение ще смути малко само хората с метеорологична зависимост. По-нататък силата на бурята ще нараства, като на 25-ти ще достигне 4 бала.

Продължавайки от предишните дни, се очаква удар от 7 точки на 26 март, което може да бъде проблем за здравето и благосъстоянието на много хора.

В края на месеца ще има още една магнитна буря от 4 бала – в последния ден – 31-ви март. Влиянието й ще бъде доста забележимо, но не и разрушително за здравето.

Според множество изследвания и данни магнитните бури са доста опасни за хората, тъй като влияят негативно не само на кръвоносните съдове, но и на психиката. В същото време, продължителността на вълнението засилва емоционалния компонент на човека, прави го по-раздразнителен. Към днешна дата е доказано, че не само метеорологичните хора страдат от магнитни бури, но и напълно здрави хора.

График на магнитни бури март 2023 по ден и час – опасни и неблагоприятни дни

График на магнитни бури март 2023

#магнитни бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"