Багер разкопа плажа Аурелия в Равда, МОСВ спря вандалщината

Багер разкопа плажа Аурелия в Равда, МОСВ спря вандалщината
БНР - Бургас
A A+ A++ A

Багер копае плаж Аурелия в Равда, община Несебър. Слушател на БНР-Бургас изпрати сигнал и снимки на случващото се от днес.

Видно е как техниката загребва пясъка от плажа в днешния почивен ден. "Има заповед от областната управа в Бургас да не се строят никакви диги и да няма тежки машини на плажа, още по малко да се копае директно от морето", се казва още в изпратения до медията сигнал.

След подадени сигнали до компетентните органи регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас извърши днес проверка по разпореждане на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова. Екоинспекторите бяха изпратени на място.

В присъствието на органите на МВР е установено, че багер разкопава плажната ивица. Разпоредено е веднага да се преустанови дейността. Предстои съставяне на акт, след установяване на размера на щетите, ще бъде определен размерът на глобата.

Министерството на околната среда и водите, включително чрез регионалните си структури реагира на сигналите на граждани, за да не бъдат допускани незаконни дейности и такива, които биха оказали негативно въздействие върху околната среда.



#Равда #багер #плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"