От 6 март: Тръгва градският транспорт в Кюстендил

От 6 март: Тръгва градският транспорт в Кюстендил
A A+ A++ A

Градският транспорт в Кюстендил тръгва от 6 март. Ще има две обиколни линии. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

По думите на кмета вече е изготвен и графикът за пътуване на автобусите. Двете линии ще тръгват от автогарата.

Първата линия е от гаровия площад, в посока жилищен комплекс "Бузлуджа“. Втората линия ще тръгва от гаровия площад, в посока жилищен комплекс "Запад“. Вътрешноградската линия ще работи от понеделник до петък.

Маршрут на автобусна линия №1. "Гаров площад“ – ж.к. "Бузлуджа“ – ж.к. "Герена“ – кв. "Колуша“ – кв. "Могилата“ – "Гаров площад“.

Маршрут на автобусна линия № 2. "Гаров площад“ – кв. "Могилата“ – кв. "Колуша“ – ж.к. "Герена“ – ж.к. "Бузлуджа“ – "Гаров площад“.

Цената на карта за един месец за всички линии от градския транспорт е 42 лв.

В полза на гражданите, пътуващи по градските линии с фирмата превозвач, е договорено да прави отстъпка върху единична цена на месечната карта за градски транспорт по всички линии с 20 %, като пътниците ще заплащат 34 лв.

За пенсионери 40% намаление или 25 лв. За деца до 10 години – безплатно. За ученици в дневна форма на обучение с навършени 10 години и студенти редовно обучение, включително докторанти в редовна форма на обучение, учащи в училища, висшите училища и научните организации, включени в регистъра на МОН – със 70% намаление или 13 лв.

Картите могат да се заявят и получат от шофьора на автобуса или в офиса на дружеството превозвач "Лира Транспорт“ - ул. "Оборище" №11.

"Интересът ще покаже дали и колко време ще се задържат тези автобуси. При засилване на интереса ще се пуснат и по-големи автобуси“, коментира Петър Паунов.

#градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »