Александър Морфов е уволнен от Народния театър, Велислава Кръстева напуска

Александър Морфов е уволнен от Народния театър, Велислава Кръстева напуска
A A+ A++ A

Пиарът Велислава Кръстева напуска Народния театър. Предложението да го направи е дошло от директора на театъра и тя го е приела. Това потвърди Кръстева пред "Дневник" и каза, че решението няма нищо общо с предложената нова управленска структура

"Дневник" се свърза и с Александър Морфов за коментар, но той каза, че е уволнен. По думите му днес му е била връчена заповед от три страници. Режисьорът отказа да даде подробности какви са мотивите и да коментира повече по темата. С пост във "Фейсбук" неговата съпруга Рени Врангова обяви, че режисьорът е уволнен дисциплинарно.

"Дневник" не успява да се свърже с директора на театъра Васил Василев, който не отговаря на мобилния си телефон.

В отговор на въпрос на "Дневник" дали ще работи за предизборната кампания на ДПС, Кръстева каза, че няма да се включва в нея. Тя каза, че през целия си живот е била една трета журналист и две трети пиар и оттук нататък ще продължи да се занимава с това. Напускането си Велислава Кръстева обяви с пост във "Фейсбук" с цитат от Еклесиаст.

Пред "Дневник" актьорът Валери Йорданов потвърди, че се организира протест в защита на Александър Морфов. Той е един от най-големите защитници на режисьора и обяви, че е готов да напусне театъра в знак на протест.

Конфликтът между Велислава Кръстева и Александър Морфов възниква през есента на миналата година. На изборите на 2 октомври пиарът на театъра, която в продължение на дълги години отговаря за връзките с обществеността на ДПС, придружи почетния председател на ДПС Ахмед Доган до избирателната секция. Това стана повод Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи "ДПС" и "Изчезвай". След това Морфов надраска и вратата на директора, като подчерта, че мотивите му са морални. Последваха размяна на остри реплики и административни проверки в театъра, назначени от бившия служебен министър на културата проф. Велислав Минеков.

На 26 февруари стана известно, че директорът на театъра е подал към Министерството на културата нова управленска структура, в която липсват длъжностите пиар и главен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. От министерството потвърдиха, че са получили такава структура, но са я върнали за корекции, без да уточняват какви. От ведомството казаха, че според Закона за закрила и развитие на културата институти определят самостоятелно своите задачи и структура съобразно предмета на дейността си. След като управленската структура беше върната става известно, че Александър Морфов и Велислава Кръстева вече няма да бъдат част от Народния театър.

Стефан Гъмизов с реакция:

#Александър Морфов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници