Витанов от БАН пак троши глупомера с бисери за политиката и войната

Витанов от БАН пак троши глупомера с бисери за политиката и войната
A A+ A++ A

Николай Витанов от БАН продължава да чупи глупомера на милиони частици с поредните си бисери за политиката и войната:

Кратка информация за войната за 28 февруари 2023 г.

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че трябва да си гледаме националния интерес. Националният интерес с точно две думи и половина, ви го обясних: ползи за народа. И тъй, гледаме към тая война и винаги се питаме: А каква ни е на нас ползата от това?

Преди да започна, нека да обърна внимание на моите юрдечета. Както знаете, аз си ги гледам и се грижа за тях. Знаете, че те вършат много работа за мен, при това за собствена сметка. Знаете, че те отвънка са юрдечета, а отвътре са шаранчета. Боцкат ги, боцкат ги голите куки и

затова крякат та се късат. Колкото и да им казвам, че правя експерименти с тях, с цел повишаване на ефективността на комуникацията ми, те все не вярват. Изпробвам различни прийоми. Интересното е, че и най-простото работи. Казваш им – слизайте от куката, те правят точно обратното. Че нали като сте на куката, вършите работа за мен юрдечета мои. Правилно, правилно, не ме слушайте като ви говоря да слизате от куката. Стойте там. Направо да се чудиш как всичко работи. Сега отработвам F-тактиката върху юрдечетата. И това работи прекрасно. Чак да формулирам

Закон на Витанов: Кквато и тъпа гола кука да се направи, все ще се намерят шаранчета, които да се хванат на нея.

И като се хванат почва кряканицата, зер куката боцка. Как се усилва кряканицата -

Втори закон на Витанов: Обърни внимание на юрдечето – кажи му, че е умно и красиво и то ще се разкряка още повече, защото си мисли точно обратното – че го смяташ за грозно и глупаво.

Е-е-е-е, юрдечета мои. Вие сте важна част от моята концепцията. Обещал съм на другите ми читатели, че като свърша с политологията, ще им поразкажа нещо и за психологията. Зер какво е добрият пропагандатор без солидни знания по психология. Та там ще засегнем и много аспекти от психологията на българското шаранче и българското юрдече.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред. Защото бавните процеси са тези, които ще определят изхода на войната.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкова, колкото да се изпълнява стратегията последният руснак да убие последния украинец в конвенционална война. Не се влива повече, че ще почне ядрена война. Всичко е добре изчислено от гледна точка на американските интереси. Американците могат да смятат и ще си вземат своето. И руснаците ще си вземат своето. Ние какво ще вземем? Нищо. Не съм аз този, дето казах, че нас ни броят за донори. Донора го изцеждат и му бият 5 шута. Хайде 6, от мен да мине.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата продължават, както и досега. Тоест – продължаващо артилерийско превъзходство на руската армия и съпъстващи големи загуби в жива сила на украинската армия.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Тоя процес не върви добре. Мобилизационните резерви в Украйна привършват. Ще съберем силици за един юруш. А след това? Наемници? Като тръгнат ковчезите към страните от НАТО, ще почнат антивоенни димонстрации там. Аз си гледам нашето си канче. Важното е да не тръгнат ковчези с български войничета насам. Е, който иска да ходи доброволец, да ходи. Я да го кажем на народен език, та да покрякат юрдечетата: Като крякаш от дивана за победа на Украйна – арслан, като ти връчат автомат, да ходиш да подкрепяш закъсващата за жива сила украинска армия – нас.... Я довършете сами изречението. Ама ти Витанов, какво ще напишеш тук. Как какво, бе, наспан, бе наспан. Какво може да се прави на дивана. Да се спи, то човек трябва да си почива след крякането. Ама можело и друго да има след нас... Е-е-е-е, де да ви знам какво си мислите сега, де гиди юнаци със задни мисли.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Украинската инфраструктура продължава да отива по дяволите. Руската не е засегната. Руската икономика успешно се справя с всякаквите санкции. Украинската – ако бъдат спрени системите, веднага ше грохне. Тъй, че наливането на десетки милиарди трябва да продължава. Докога? Докато има пушечно месо за фронта. Няма пушечно месо, няма юруши, няма как да оправдаваме десетките милиарди, дето ги изливаме. Разрушена инфраструктура, скапана икономика. Как да компенсираме това. Химическо оръжие? Ех, каква тема, а. Ще има доста да я обсъждаме.

Процес 5: Надпраговият удар. И днес няма такъв. Гледаме сериалът „Прагът“. Руснаците опитват да го свалят, американците опитват да го поддържат достатъчно висок, но не толкава висок, че Русия да използва ядрено оръжие. За поддържане на прага относително висок, всеки ден се разходват украински войничета. Да мислим прагматично. Ако прагът успее да удържи чак толкова, че Украйна спечели войната – добре, руското влияние у нас ще отслабне. Този вариант е доста невероятен. И какво ще правим ако не се случи? Голям сеир ще падне. И ще дойде слонът, нашият приятел, който трябва да си държи в ред източния фланг и ще каже: „Прави правителство!“. И да видите какви салтоморталета ще почнат. Кой няма да прави салтоморталета? Бате ви Бойко. С нюх на старо куче, той отдавна е усетил накъде отиват нещата. Тъй, че ще има да гледате как бате ви Бойко пее „Алилуя“ насред салтоморталета. Ама, Витанов, ще има ли правителство. Витанов отдавна каза – мнозинство за правителство ще има,, дали ще има правителство, това вече е втори въпрос. Нали знаете баснята: „.... И рекла кравата : Му-у-у-у. Козичките чули и те подхванали: Ме-е-е-е. А изтривалката, понеже нямала право нита да мучи, нито да мека, почнала да прави салтоморталета...“ Интересна басня, а?

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Гледаме Бахмут – лоша работа за украинската армия. Чудя се, наистина ли ще се оставят да ги котелират там? Тракам със зъби и не вярвам на ушите си. На очите си съвсем не вярвам. Нагоре към Сватово и Кремена – нещо движението е в обратна посока на есенния украински юруш. Но вие не се чудите. Сто пъти ви написах – ще оценяваме есенните украински юруши, когато видим как украинската армия ще се справи с новите 30 руски дивизии щото в тези юруши резервите и заминават. Но юрушите гонеха политически цели, сега резервите са на два метра под земята и движението логично е в обратна посока.Чиста логистика, която я знае всеки офицер от американските армейски щабове.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуацията на фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици.

Проблемите са при украинците. Почваме да подготвяме почвата за падането на Бахмут. Американците отдавна казаха – абе украйнци, не ручайте жабетата при Бахмут, оттеглете се. Не, та не. Какво стана сега. Има ли танкове „Леопард“ при Бахмут? Какво казва украинското командване. F-системата на Витанов работи, юрдеците крякат до небето.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му.

Професионална пропаганда не се прави така, хиляди пъти съм ви писал. Българинът не е канче, че да го напълниш с проукраинска пропаганда и да кажеш – тоя вече е мой. Българинът е канче с дупка – ти му наливаш – то изтича. И си мислиш, че си го напълнил с проукраинска пропаганда, а то няма нищо в канчето и той седи, па ти гледа сеира. Учете се от батковците от Америка. Те хващат канчетата на определан част от интелигенцията (вчера ви писах на коя част от интелигенцията), запушват дупките в тези канчета и наливат. И ето пи пълно канче, засилено по определена идеологическа траектория. Седи Витанов в допълнително измерение на съответното фазово пространство и казва – ей, канчето ти е пълно. И регистрира, каквото следва да се очаква- канчето кряка точно такива работи, какъвто е пълнежът му. Браво на батковците от Америка, регистрира Витанов и продължава нататък.

Но стига за това днес.

Да спра дотук за днес. Политологията и миграционните потоци утре. Предсказа ли Витанов още преди 20 години, че бусове с мигранти ще се търкалят по главите ви? Предсказа. Търкалят ли се? Търкалят се. Значи всичко е наред.

Айде със здраве, да имате успехи и нека вирусите и войната да ви заобикалят.

#проф. Николай Витанов #николай витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »