Румен Радев удостои Херо Мустафа с орден "Мадарски конник" първа степен

Румен Радев удостои Херо Мустафа с орден "Мадарски конник" първа степен
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланика на САЩ у нас Херо Мустафа за заслуги за задълбочаване на стратегическото партньорство между София и Вашингтон. Държавният глава посочи, че Херо Мустафа е ръководила американската дипломатическа мисия в София в период на безпрецедентни регионални и глобални предизвикателства като пандемията от Covid-19 и войната на Русия в Украйна:

"В новите измерения на международната обстановка сигурността и отбраната се наложиха естествено като ключово измерение на нашето ефективно партньорство. Не само в двустранен план, но и в рамките на НАТО. Ние ще продължим и напред да разчитаме на САЩ за модернизацията на нашите въоръжени сили, за укрепване отбранителните способности на българската армия. Сътрудничеството в сферата на енергетиката се наложи като друг приоритетен стълб в нашето сътрудничество и то допринесе за укрепване на енергийната сигурност в целия регион".

България е изключително важен стратегически партньор на САЩ и ценен член на НАТО и ЕС, подчерта в словото си посланик Херо Мустафа:

"За мен е голяма чест да бъда удостоена с орден "Мадарски конник". Приемам го като свидетелство за успешното ни сътрудничество през последните 3,5 години и символ на дълбокия и траен съюз между нашите две държави. Гордея се, че САЩ и България са приятели, партньори и съюзници. Искрено благодаря на всички българи за приятелското отношение и за възможността аз и семейството ни да се чувстваме у дома си. Вдругиден ще си заминем с чувството за незабравимо преживяване и с България в сърцата си".

#Херо Мустафа # Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници