Путин с 4-минутна реч на стадион, пазен от ПВО система (ВИДЕО)

Путин с 4-минутна реч на стадион, пазен от ПВО система (ВИДЕО)
Стоп кадър/КП.ру
A A+ A++ A

Митинг концерт" на стадион "Лужники" в Москва, със сведения за набиране на статисти срещу заплащане, достигна кулминацията си преди малко с поява на президента Владимир Путин и уверението му, че армията се сражава за "историческите граници" на Русия.

Организаторите на събитието бяха обещали да съберат 200 хил. души, а в прякото предаване се виждаха множество руски знамена, знамена на съветски военни подразделения с лозунги като "Смърт на германските окупатори". В интернет се появиха и съобщения за набиране на масовка срещу 500 рубли (в момента еквивалент на 6 евро).

Речта, в която руският президент изрази мнение, че "цялата страна" поддържа военните, бе особено кратка - под четири минути - на фона на двучасовото обръщение пред двете камари на парламента във вторник сутринта. Той прави поредната си публична изява два дни преди годишнината от началото на войната в Украйна - 24 февруари.

"Слушах военното ръководство за това, че в момента се водят сражения на историческите ни граници, за нашите хора", каза Путин, и благодари на "героично" сражаващите се на фронта; всеки, който ги поддържа, по думите му е "защитник на отечеството".

Президентът на Русия изтъкна, че и деца пишат писма в поддръжка на "нашите бойци". "Гордеем се, три пъти ура!"

Денят на защитника на отечеството е празник, отбелязван в няколко държави от бившия Съветски съюз на 23 февруари. Въведен е преди малко повече от век, през 1922 г., като начин да се отбележи годишнината от създаването на червената армия.

Недалеч от стадиона бе забелязан и зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С1", както съобщи телевизия "Дождь", цитирана от "Дневник".

По-рано основателят на Conflict Intelligence Team Руслан Левиев заяви, че макар досега да не е забелязвана такава система за противовъздушна отбрана край "Лужники", са разполагани на покрива на сградата на министерството на отбраната и на бизнес център недалеч от Кремъл. Вероятно около събития като днешния митинг концерт това вече е "обичайна практика".

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »