Посягащият към поста на Ердоган опозиционен лидер: Нека дойде краят на кошмара с диктатурата и кражбите

Посягащият към поста на Ердоган опозиционен лидер: Нека дойде краят на кошмара с диктатурата и кражбите
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Лидерът на опозицията на Реджеп Ердоган в Турция - Кемал Кълъчдароглу, не спира да засипва настоящия президент на южната ни съседка със логични обвинения. той от доста време алармира за това, че Ердоган и кликата му крадат поголовно и лъжат безпардонно турската нация.

Кълъчдароглу вади на показ постоянно и пълното безхаберие на властимащите в Турция, които не успяват да се справят с последствията след опустошителните земетресения. Той дори е ангажирал солиден брой свои последователи, които вършат много работа на терен и помагат на пострадалите, строят наново инфраструктура и показват правилния начин, по който трябва да се вършат нещата.

Novinite.bg припомня на читателите си, че през месец май в Турция предстоят избори за президент. Този път шансовете Ердоган да бъде бутнат от власт и диктатурата му да отече в канала са доста големи. Ако, естествено, не се заформят масови фалшификации.

Трусовете от последните 2 седмици могат да се окажат пагубни не само за 50-хиляди жертви и над 3 милиона засегнати, но и да са началото на края на ерата на Реджеп Ердоган.

ЕТО КАКВО Е НАЙНОВОТО ПОСЛАНИЕ НА КЕМАЛ КЪЛЪЧДАРОГЛУ КЪМ ТУРЦИТЕ:

Трябва да се променим. Трябва напълно да променим начина, по който работи системата. Трябва да променим начина, по който работи правителството. Трябва да променим начина, по който се прави политиката.

Ще започнем промяната с този варварски, неолиберален един човек режим. Промяната обаче няма да спре до тук, тя ще обхване всяка област от интерес за обществеността.

Земетресения винаги ще има, но държавата вече няма да е неспособна. Прескачането ще свърши, злоупотребата ще свърши. Алчността ще свърши. Рантът ще свърши. Всеки от нас ще сложи ръката си под камък.

Първо ще повярваме; ще си повярваме.

Ще повярваме, че заслужаваме повече.

Трябва да вярваме за нашите благородни хора, които са солидарни от нощта на земетресението... С тези хубави хора, за тези хубави хора... Ние ще възстановим тази страна !

Ще утвърдим с наука, мисъл, техника и заслуги. Ние определяме правилата. Ние никога не нарушаваме тези правила. Вече дори няма да казваме амнистия за зониране. Правим планове; придържаме се към тях. Ще изградим институции. Няма да има само мъже. Ще разделим законното с законното. Ще променим поръчката, поръчката!

Нека това да е краят приятели, нека това да е краят. Когато децата и внуците ни питат утре, да кажем "Приключихме с този кошмар".

#Турция #Реджеп Ердоган #земетресения #Кемал Кълъчдароглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници