Проф. Витанов скочи на медията ни и мислещите: На шарaнчовците не им издържат нервите

Проф. Витанов скочи на медията ни и мислещите: На шарaнчовците не им издържат нервите
A A+ A++ A

Противоречивите и ползващи езика на улицата анализи на професор Николай Витанов за войната и политическата обстановка у нас не секват. Всеки има право на мнение.

Самият той е прочел нашата медия и е видял какво пишем за него, дори ни е отделим цял абзац в свойски стил - заядливо и сочещо към грешни изводи, за който му "върже". Витанов се чуди и мае защо,след като сме го нарекли компрометиран (всъщност, използваме само част от многобройните определения за него под постовете му) сме публикували прогнозите и едностранчивото му уж инфо...гонили сме четаемост, счита брадатият, но не особено досетлив учен...

Да, така е, гоним, но не на всяка цена. Имаме си достатъчна аудитория и се грижим за нея и за своята съвест като залагаме на проверена информация и се облягаме на надеждни източници. Той не е такъв, но безспорно е четаемо-смилаем. Особено за масата от орки - това е причината да публикуваме брътвежите му. За забавление и урок по нищоправене. За останалите е смешен и ясен като бистър ручей. Колкото и да се напъва да изглежда нещо друго, сериозно, пази Боже...

ЕТО ГИ И ДНЕШНИТЕ БИСЕРИ НА НИКОЛАЙ ВИТАНОВ:

Кратка информация за войната за 21 февруари 2023 г.

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че трябва да си гледаме националния интерес. Националният интерес с точно две думи и половина, ви го обясних: ползи за народа. И тъй, гледаме към тая война и винаги се питаме: А каква ни е на нас ползата от това?

Днес анализът e стандартен.

Да почваме. Българската политика. Сериалът „Кал“ започна. Началната серия – „Редим листи“ върви според очакванията. Скандал след скандал, та да има жълтинки за обществото. А какво има в листите? Много неща. Най-интересното е, как винаги се промъкват предатели, които при най-малък полъх на вятъра са готови да си сменят парламентарната група.

Сега за войната.

На шаранчовците не им издържат нервите. Писах ви – слизайте от голите пропагандни куки. Мятането върху тях предизвиква болезнени психически процеси. Така натрупвате негативна психическа енергия, която трябва да изливате в крякане срещу тези, които гледат трезво на нещата.

Днес да отбележим хитрия похват на един сайт. Компрометираният професор значи пак се изказал за войната. И следва пълния текст на каквото съм написал. А-ха-а-а, компрометиран, компрометиран, ама отдолу пълния текст. Привличаме читателското внимание значи. Добре, добре, имате добре – продължавайте така.

Обратно към войната.

Следим бавните процеси и то поред. Защото бавните процеси са тези, които ще определят изхода на войната.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Промени няма. Украйна е закачена на системи и и се влива толкова, колкото да се изпълнява стратегията последният руснак да убие последния украинец в конвенционална война. Не се влива повече, че ще почне ядрена война. Всичко е добре изчислено от гледна точка на американските интереси. Американците могат да смятат и ще си вземат своето. И руснаците ще си вземат своето. Ние също ще отнесем нещо. 5 ритника, да не сме капо. Ама малко било. Добре, де , ще отнесем 6 ритника. Вчера беше обещано, че системите няма да бъдат спрени още известно време. Колко е това време – знаем. Докато има пушечно месо за фронта. Стратегията на слона, нашия приятел, също я знаем: Отслабване на Русия, че да не може да помага на Китай за Тайван. Десетките милиарди, хвърлени в Украйна обаче изискват да се покаже, че не отиват напразно. Първични избори идват и юруш трябва да се готви. Колко десетки хиляди украински войничета ще заминат, няма значение. Те са си пушечно месо.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата продължават, както и досега. Изпробват си новите оръжия на фронта. Защо е важно това? Ами за да има прогрес срещу руската армия, тя трябва да започне да изпитва проблеми вследствие недостиг на боеприпаси. Не се наблюдава такова нещо. Забелязва се използване на доста мощни авиационни бомби в Авдеевка. Репетират се удари по очакваната концентрация на украински части за очаквания юруш.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Тоя процес не върви добре. Мобилизационните резерви в Украйна привършват. Ще съберем силици за един юруш. А след това? Увеличаване на броя на погребенията на войници в Полша? Не знам колко ще им е изгодно на поляците това. Пак са между баба Меца и Кумчо Вълчо, които са ги делили 4 пъти.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Руската икономика успешно се справя с всякаквите санкции. Украинската – ако бъдат спрени системите, веднага ше грохне. Тъй, че наливането на десетки милиарди трябва да продължава. Докога? Докато има пушечно месо за фронта. Няма пушечно месо, няма юруши, няма как да оправдаваме десетките милиарди, дето ги изливаме. Слагаме усмивките и излизаме от войната. Украинците да се оправят с мечката.

Процес 5: Надпраговият удар. И днес няма такъв. Гледаме сериалът „Прагът“. Руснаците опитват да го свалят, американците опитват да го поддържат достатъчно висок, но не толкава висок, че Русия да използва ядрено оръжие. За поддържане на прага относително висок, всеки ден се разходват украински войничета. Да мислим прагматично. Ако прагът успее да удържи чак толкова, че Украйна спечели войната – добре, руското влияние у нас ще отслабне. Този вариант е доста невероятен. И какво ще правим ако не се случи? Голям сеир ще падне. И ще дойде слонът, нашият приятел, който трябва да си държи в ред източния фланг и ще каже: „Лай“. И изтривалката ще почне да лае. Чакай, бе, Витанов, изтривалка може ли да лае? Може, може, тази изтривалка може много неща. Не виждате ли? По команда: „Коленичи!“ - коленичи. По команда : „Лягай по паветата“ – ляга по паветата. По команда: „Лай!“ - ще лае. Изтривалка достойнство няма. За нея е важно, да я ползват. Толкоз засега по това. А вие не се притеснявайте. Слонът, нашият приятел, ще нареди нещата, както му е изгодно. И правителство ще има. А какво ще стане, питате, когато изтривалките се изтъркат? Не се запритеснявайте. И за това е помислено. Винаги съм ви казвал, че американците и англичаните могат да смятат. По техните книжки съм учил занаята и шапка им свалям.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Движението е бавно и е резултат от руско настъпление, което се признава и от украинския генерален щаб. Инициативата е при руснаците. Голям украински юруш няма. Логично – системата Таракан опапа резервите, точно както ви беше прогнозирано. Беше ви казано, че ще няма резерви? Защо няма? На два метра под земята са вследствие на есенните украински юруши. И какво ще правим, като вече не може да покажем на запада, че имаме войничета за нови юруши? Западът не е прост, ще спре системите и ще раздели Украйна с Русия. А обръчът около Бахмут си се затяга. Руснаците не бързат, смилат пушечното месо на украинската армия. Бият на хиляди други места по фронта. Тази тактика на хилядите удари сковава украинската армия. В същото време месомелачките работят. Докога? Ами докато достатъчно пушечно меса иде на два метра под земята. А после? После се сетете какво е казал фон Молтке за армията и територията. Като няма кой да пази кошерите баба Меца ще яде медец. Ама ние ще пратим войски да пречим на баба Меца да яде медеца. Оп-па-а-а-а, къде беще червената линия, диванни ми юрдечета мои.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуацията на фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици.

Проблемите са при украинците. Едно, че проблемите при мобилизацията вече не могат да се скрият. Второ, започнаха да излизат яки корупционни скандали. Трето, аматьорщината вчера пак сработи. Големи зурли и тъпани за посещението на Байдън в Киев. Добре, ама американците преди това звъннали в Москва да не стане някой сакатлък. Какво ни показва това. Че накрая американците и руснаците ще седнат на масата и ще си разделят Украйна така, че да не стане някой сакатлък. Руснаците ще си вземат своето, а това, че е останало нещо от Украйна, ще бъде представено като грандиозна победа. Тъй де, някой трябва да връща заемите от американците, неведнъж съм ви казвал, те винаги си прибират каквото са дали и то с лихвите. На нашенската изтривалка ще бъде подадена команда: „Вий от кеф!“ и тя ще вие от кеф как лошата Русия е загубила войната, отхапвайки голямо парче от Украйна. Точно тъй се губи война, ще да знаете.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му.

Професионална пропаганда не се прави така, хиляди пъти съм ви писал. Пиша си аз, но то не пробива през дебелата стена от красивитет, че да почне да търси ума, има ли го, няма ли го. Карай да върви. За изтривалка ставаме. И няколко шута ще кярим от тая война. Огромна, гигантейша победа! Витанов там с неговите национални интереси да мълчи и да ходи пак да чете Бисмарк. И да ходи ряпа да яде, компрометирания му простак с простак. А ние ще си веем ефирно на голите куки. Това е то животът. Умните се веят красиво и ефирно на голите куки, компрометираните простаци ядат ряпа.

Но стига за това днес.

Караме нататък

Политологията –(Ден 99)

Продължаваме с грандиозната фигура на политическия лидер. Казват, че истинският политически лидер имал 10 характеристики. Кой казва това, бе Витанов? Американците, бе, американците. У-у-у-у, много американци четеш, нямаш време за маникюр, че да станеш красив, не слушаш онова – цък, цък, цък, мегисаки... от слона, нашия приятел, значи си и глупав. Четял ми бил. Ми то ако ставаше с четене и ние щяхме да четем, бе , серсем със серсем!

И тъй, след като навикахме Витанов, както и му се полага, да видим вторите 5 характеристики на истинския лидер.

Характеристика 6: Умение да се спечелят привърженици, комуникативност, ораторски способности или (забележете) други качества, които могат да заменят тези.

Тука вече не е скръб у нас. Тука нашего брата е цар. Мижи, да те лажим, елате хиляди мла..., опа-а-а, овчици, Кумчо Вълчо да ви омае и да ви тегли една комуникативна реч за величието на овчиците и нищожеството на кумчовълчовците. И като почне да тегли речта, па тегли, тегли, тегли-и-и-и, чак до залез слънце, особено по предизборни кампании. Що така? Ами има

Теорема на Витанов: Казана дума – хем хвърлен камък, ама дупка не прави.

Тъй, че комуникатиността е велико нещо при политическия лидер. Хем овчицата мисли, че има хвърлен камък, хем лидерът знае, че дупка няма да се появи. И се прегърнали Лидер Вълчо и Овчо-Бовчо и живяли щастливо до дълбоки старини. Ех, че хубава приказна ви разказвам. Найс, а!

Нататък

Характеристика 7: наличие на помощници и изпълнители, способни да организират действията на поддръжниците .

Тъй, де, няма лидерът да се занимава, я. Значи – зад всеки успешен лидер стоят 10 сиви кардинала на място, които вършат оперативната дейност по разширяване на поддръжсата и превръщането и в действия. Кардинали в червено – добър лидер. Кардинали в червено с едни хуу-у-бяви черни точки по тях – лидер както обикновено. Къде това, бе Витанов. В Дания, бе в Дания.

Характеристика 8: Умение да постигне добра ниво на подкрепа от страна на широките народни маси , от официални структури или от обществени организации. С други думи – трябва да има поддръжка на всички нива на властта. Значи, лидерите не се пръкват ей така. Някой се грижи, щото те да имат подкрепа на всички нива на властта. Кой, бе Витанов, кой се грижи. Е, някой, де, стига сте питали. Парите се грижат за интересите си, като лепят лидери от кал.

Характеристика 9: Актьорски талант: хем се държи подобно на привържениците си (чиляк от народа), хем е недостъпен. И казват привържениците – ей, наш чиляк. Ама го гледат отдалече. Имаше един майстор в това – чиляк от народа беще. Махаше с каскета и управлява над 30 години. Нямаше при него лой от умнокосивитет. Имаше характеристика номер 9.

Характеристика 10: Умение демонстративно да подчертата приорите на обществения интерес над личния.

О-о-о-о, нали виждате какво подчертаване пада всеки ден. Как беше:

Патриот е, душа дава, за наука, за свобода,

но не свойта душа ще прати на фронта в Украйна,

а душата на народа...

А, чакай, нещо не беше тъй. Ама няма значение. Важното е да се подчертае ПЪРВИЯ РЕД,

какво следва после не е толкоз важно.

Интересно е, а?

Хайде стига за днес. Утре – още.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 55)

... Климатът силно е повлиял на икономическата развитие на нациите...

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Значи едно време, най-силните маймуночовеци изгонили по-слабите маймуночовеци от екваториална Африка и си заживели там. Банани, портокали имало достатъчно и технологично развитие не било необходимо. Пей сърце, нека да е лято, само да е лято. Ония, по-слабите маймуночовеци с по-тънките вратове, трябвало да оцеляват по на север. Там имало животни с по-дебели вратове и повече зъби, но с по-малко ум. И включили по-слабите маймуночовеци ума си и почнало технологичното развитие. Та влиянието на климата може да се каже кратко с

Теорема на Витанов: където бананите са достатъчно, технологичното развитие е недостатъчно

Ай сега да хвръкнем малко в небесата, че пак ще почнат да ме окат, че говоря на разбираем за народа език, а не стоя в математическата си кула от слонова кост. Ето

Втора теорема на Витанов за днес: Температурните флукуации са положително корелирани с производството на храна и раждаемостта и са отрицателно корелирани с емиграцията и смъртността.

Добре, употребих страшната дума корелация, сега на народен език, какво следва от теоремата.

Най-напред става дума за флуктуации, тоест не много големи изменения на температурата. Слабото повишение на средните температури влияе добре върху производството на храна, има папо за повеме хора, та и раждаемостта се покачва. Туй се казва положителна корелация. Хората се хранят по-добре, меракът за миграция намалява, живеят и по-дълго, та и смъртността намалява. Туй е то отрицателната корелация.

Ама, хайде сега да изтървем флуктуацията и температурите да почнат да вървят стабилно нагоре и то с доста. Глобално затопляне демек. Производството на папо намалява – суша след суша идват. Ами раждаемостта? Не намалява. Що? Ами няма папо и заработва с пълна мощ теорията на Колдуел – трябва да има деца, които да мигрират, че да пращат пари на старците в родната страна. И се юрва миграция от страната, засегната от климатибните промени. И смъртността расте. ООНе-то се хваща за главата, чупи китки, ама нищо не може да направи. Та промените в климата отвързват всякакви демони и супердемони.

Абе, що ни приказваш тия работи, бе Витанов. Скоро температурите ще станат такива, че портокали ще садим. И банани ще има достатъчво. У-у-упс, чакай, каква беше проклетата първа теорема на Витанов. А-ха-а-а-а, мерки трябва да се вземат значи за технологично развитие, щото то шяло да намалее. Ама как да мине това през два метра красивитетен лой, че да стигне до орехчето наречено ум. Явно едно време е имало маймуночовеци с тънък врат и малко ум и те покрай другите с недебел врат са избягали на север и тия с дебелите вратове не са ги изяли навреме. И тъй, с течение на времето наличието на тънък врат станало символ на красота, а наличието на малко умец в главата почнало да се смята за свидетелство за ум.

Ама какви приказки ви разказвам, а. Ще взема да напиша една книжка с приказки. А вие деца, слушайте и се учете. Като не изядете каквото трябва навреме, после то може да ви създаде проблеми. Затова редовно си изяждайте яденето, да растете големи и силни с дебели вратове, щото това е, което е доминантно в популационна динамика. Иначе ще трябва да се занимавате с технологично развитие, а то, както видяхме, не е за всякой човек с тънък врат.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

#николай витанов #проф. Николай Витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"