Издъхна бележитият живописец Кеазим Исинов

Издъхна бележитият живописец Кеазим Исинов
gallerycontrast.com
A A+ A++ A

Днес ни напусна един голям човек, баща и дядо - Кеазим Исинов! Остави ни своята светлина в неговото творчество! Обичам те и ще ни липсваш безкрайно!“, написа в мрежите синът му - музикантът, пианист и композитор Ясмин Исинов, който поддържа артистичните страници в мрежата и се грижи за картините му.

На 16-и април артистът щеше да отбележи още един рожден ден от живота си, но пътят му спря дотук. Живописецът е един от малкото съвременни автори, отличаващи се с неподправените си цветове, форми, перспективи.

През 2005 г. беше обявен за художник на хилядолетието, като спечели конкурса „Милениум“ в Холандия на тема „1001 причини да обичам Земята“. Исинов има над 30 самостоятелни изложби в България и над 10 в чужбина. Носител е на ордена „Св. Св. Кирил и Методий“ за големи заслуги в областта на културата.

снимка: Фейсбук

Кеазим Исинов е роден на 16 април 1940 г. в Садовец, област Плевен. През 1968 г. завършва специалност живопис във Висшия институт за изобразително изкуство „Николай Павлович“, в класа на големия български художник проф. Ненко Балкански. Освен с живопис Исинов се занимава и с малка пластика, скулптура и миниатюри.

Първата му самостоятелна изложба е през 1971 г. Шест години по-късно получава първата награда на Международната изложба в Габрово, а през 1981 г. – трета награда на живописната изложба по случай 1300 години България.

#Кеазим Исинов #почина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"