Показаха доказателства, че Щатите са взривили Северен поток

Показаха доказателства, че Щатите са взривили Северен поток
A A+ A++ A

Носителят на наградата "Пулицър", американският журналист Сиймор Хърш, в интервю за Berliner Zeitung публикува доказателства, че САЩ стоят зад експлозиите на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2".

Според МК всъщност президентът Джоузеф Байдън е станал свидетел на американското обвинение от Хърш.

На съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц на 7 февруари 2022 г. Байдън отговори на въпроса за Северен поток, а именно Германия ще съкрати ли този проект, ако Русия нахлуе в Украйна? И САЩ сигурни ли са в това?

Байдън каза, че в случай на руско нахлуване в Украйна, ако нейните танкове или войски пресекат границата, „тогава вече няма да има „Северен поток 2“.

„Ще сложим край на това“, каза той.

На съмненията на журналистите дали САЩ могат да направят това, тъй като „Северен поток 2“ е в зоната на отговорност на Германия, Байдън обещава, че „ние ще го направим“.

„Обещавам ви, можем да го направим“, цитира го МК. След 26 септември 2022 г. Шолц няма как да не е разбрал какво точно е обещал американският лидер. А мълчанието се дължи на факта, че в такава ситуация това е най-удобното поведение.

Причините са две – в съюза между Германия и САЩ и в това, че Берлин не иска да поеме разцеплението на антируския фронт.

Дори ако Германия обяви това, тя не само няма да получи компенсация, но и ще бъде наречена „слабото звено“ в коалицията срещу Руската федерация. А САЩ не признават вината си.

Освен това Байдън няма нужда от това, защото всички вече знаят за неговото „хладнокръвие“. Освен това Западът прие нови правила на играта от февруари 2022 г. и използва всякакви методи срещу врага.

#САЩ #"Северен поток" #"Северен поток 2"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"